Цікава та корисна інформація

Топ 10 шкідливих звичок, які виведуть із терпцю кожного

Чи часто у вас бувало так, що при спілкуванні з людиною ви не могли думати ні про що інше, ніж про те, як голосно вона плямкає чи гризе нігті? Наявність деяких звичок може страшенно нервувати вашого співрозмовника. Можливо, і у вас є такі? Ми пропонуємо вам топ звичок, що найбільше дратують.

1. Сіпати (смикати) ногами

Якщо ви коли-небудь сиділи поруч із кимось, хто трясе ногами, вам, ймовірно, важко було зосередитися на чомусь іншому. Ви можете цього не усвідомлювати, але, мабуть, були випадки, коли ви робили те саме.

2. Голосно їсти

Їжа здатна приносити багато задоволення, проте, ваш апетит може значно зіпсуватися, коли поруч буде хтось, хто голосно сьорбає, жує з відкритим ротом, плямкає, цмокає (прицмокує), чавкає або облизує тарілку.

3. Порушувати особистий простір

Порушення особистих кордонів — надзвичайно дратівлива річ. Нікому не подобається, коли співрозмовник підходить настільки близько, що буквально заганяє тебе в кут. Коли хтось наближається занадто близько – це вторгнення в особисту зону людини, що спричиняє дуже сильний психологічний дискомфорт. Чому ж тоді люди це роблять?

4. Слова-паразити

Розмова з людиною, яка постійно вживає слова «ем», «типу», «коротше» не принесе жодного задоволення співрозмовнику, відволіче від того, що промовець хотів сказати та створить неприємне враження.

5. Плювання

Часто на вулиці можна помітити людей, які під час ходьби спльовують на землю. Що ж змушує людей перетворюватися на верблюдів, лишень перетнувши поріг помешкання? Можливо, дехто вважає, що це круто? Але ми впевнено заявляємо, що це зовсім не круто, і нічого, окрім відрази та роздратування, не викликає.

6. Жувальна гумка

Ви можете любити смак жувальної гумки, часто її купувати, але ми впевнені, що звук жування гумки дратує навіть найбільш врівноважених людей, для когось же цей звук може бути справжньою тортурою.

7. Гризти нігті

Мільйони людей в усьому світі мають цю обурливу звичку. Окрім того, що це естетично не привабливо, мусимо застерегти, що під час кусання нігтів в організм може потрапити безліч хвороботворних бактерій, і проблема з естетичної перетвориться на медичну. Тож, благаємо, просто не робіть цього!

8. Хрустіти пальцями

Коли людина, яка сидить поруч, починає хрустіти пальцями, це просто зводить з розуму.

9. Клацати ручкою

Здається, що на кожній нараді можна зустріти людину, яка клацає ручкою. Замість того, щоб слухати того, хто говорить, люди починають оглядатися навколо, намагаючись помітити того, хто є джерелом цього нестерпного звуку. Якщо ви колись хотіли викинути усі ручки з вікна вашого офісу, ми вас чудово розуміємо.

10. Перебивати

Надзвичайно важко розмовляти з людиною, яка постійно тебе перебиває. Проте, часто ми самі можемо мати таку звичку навіть не усвідомлюючи цього. Але про наявність цієї звички ми часто дізнаємося лише тоді, коли на неї нам хтось вкаже.

11. Позичати речі

Чи бувало так, що ви позичали речі, проте, не повертали їх? Усі ми, напевно, забували повернути книгу в бібліотеку, чи не могли згадати про те, що наша улюблена футболка була позичена нам другом.

12. Голосно розмовляти по телефону

Часто, перебуваючи у громадських місцях, ми можемо помітити людей, які дуже жваво та голосно обговорюють щось по телефону. Такі розмови дуже дратують, особливо, якщо вони тривають не одну хвилину.

Сподіваємося, цією добіркою ми допомогли визначити, чи є у вас якісь звички, що можуть дратувати інших та вмотивували вас почати від них позбавлятися.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Топ 5 домашніх рослин, які люблять тінь

Подорожі

Карантин


Читайте також