Цікава та корисна інформація

ТОП 10 дивовижних фактів про наш світ, про які ви навіть не здогадувалися

Скільки книг за все своє життя ви б не прочитали, знати все просто нереально! Особливо дивовижними стають на перший погляд очевидні речі. Але всьому свій час!

Саме тому DEZTOP підготував для вас кілька цікавих фактів, щоб збагатити ваші знання.

1. Щоб позбутися від звички потрібен 21 день

Це вже давно не новина, але раптом хто не знав. Вчені давно довели, що формування простої звички триває 21 день. Це діє однаково як на формування нових, так і на позбавлення від старих звичок. Так, спочатку буде складно, тому що доведеться себе змушувати, але потім це увійде в звичку і буде приносити вам тільки радість. І завжди пам’ятайте, що протриматися потрібно всього лише 21 день.

2. Плакс Міртл було майже 40 років під час зйомок

Та так, ту саму маленьку плаксу зіграла доросла леді. Хендерсон було 36 років, коли вона погодилася на роль 13-річної школярки Плакс Міртл в легендарному “Гаррі Поттері”. Вона грала в двох частинах фільму, вдруге вже у віці 39 років, все ту ж маленьку дівчинку.

3. Креветка – найгучніша істота в океані

Звичайно ж, одна креветка не може створювати оглушливий шум, а ось цілий шар – це гримуча суміш. Рівень шуму, який вони створюють досягає 246 децибел. Якщо перевести цей шум на повітря то вийде 160 децибел. Навіть реактивний літак злітає тихіше (140 дБ). Вся справа в маленькій клешні, якій креветка постійно клацає.

4. Росію і США розділяють всього 4 км

Російську Чукотку і мис Принца Уельського розділяє всього лише Берингову протоку. Посередині протоки знаходиться кілька островів, між якими згідно з договором проходить кордон Росії і США. Найближча відстань між островами Ратманова і Крузенштерна налічує трохи менше 4 км.

5. Плутон менше, ніж Росія

Одна з найбільших маленьких планет Сонячної системи займає 10 місце за своєю масою. Маса Плутона в цілих 6 разів менше супутника Землі. А його площа (17,7 млн км2) всього лише трохи більше за габарити Росії (17,1 млн км2).

6. У Рейк’явіку тротуари зроблені з підігрівом, щоб взимку сніг не перетворювався на ожеледь

Все найкраще людям! Насправді не тільки Рейк’явік може похвалитися такими технологіями. Наприклад в Японії вже давно так. Це придумали щоб уникнути ожеледиці взимку під час дощу або снігу, а також Підігрів підтримує життя асфальту, застерігаючи його деформацію при низьких температурах.

7. Ейфелеву вежу фарбують кожні 7 років

Ейфелева вежа – це особливе творіння мистецтва французів. За свої кілька десятків років вона була жовтою, коричневою, каштановою і навіть злегка червонуватою. Коли вежа придбала остаточний особливий коричневий колір, художники почали наносити 60 тонн фарби на вежу кожні 7 років. Зараз вона пофарбована в 3 відтінки – чим вище, тим світліше.

8. Половина населення Землі не бачила снігу

Досить очевидний і зрозумілий факт, але ви точно ніколи про це не замислювалися, особливо якщо живете в місцях, де сніг йде кожної зими. Через теплові пояси велика частина планети не знає, що таке сніг, адже там для нього занадто тепло.

10. Чарлі Чаплін посів 3 місце на конкурсі двійників Чарлі Чапліна

Досі незрозуміло як так сталося, але мабуть комісія змагань настільки сильно хотіла знайти копію, що і справді не помітила істинного Чарлі Чапліна.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Запальничка була винайдена раніше сірника.

Подорожі

Карантин


Читайте також