Цікава та корисна інформація

Мурахи по шкірі: Топ 5 найхолодніших країн світу

Холод — це те, з чим найскладніше впоратися. Найнеприємніше і неконтрольоване погодне явище. Адже, якщо у спеку ми можемо підтримувати свій водний баланс і відчувати себе досить добре, то в холодну пору погода сама диктує правила нашому організму, які змінити ми не спроможні. Сьогодні ми розповімо про 10 найхолодніших країн світу. Якщо збираєтеся в одну з них — запасайтесь теплими речами й обов’язково розміняйте гроші на більш дрібні — зупинятися біля кіосків з гарячими напоями ви будете дуже часто!

Монголія

Зими в Монголії надзвичайно суворі, температура опускається майже до мінус двадцяти градусів. Не кожен місцевий житель здатний протистояти такому холоду, а що вже говорити про незагартованих туристів… Варто звернути вашу увагу, що часовий проміжок з квітня по жовтень є досить благополучним — в цю пору клімат м’який і помірний, що сприяє напливу туристів до цієї цікавої країни.

Естонія

Попри те, що в Естонії не дуже холодно, часті опади можуть викликати розчарування в ентузіастів туризму. Дощ починається зовсім раптово, викликаючи істотне зниження температури у будь-який час року. Тому, якщо все-таки зважитеся погледіти красу країни — не забудьте захопити парасольку і дощовик!

Ісландія

Назва цього краю перекладається буквально – «лід». Чи варто говорити про те, що в Ісландії не найтепліша погода? Навряд чи. Залишається додати, що в середньому навіть в південних частинах цієї країни ніколи не буває позначки вище нуля градусів. Взимку погода ще більш сувора, постійна температура в холодну пору року — мінус десять градусів.

Казахстан

Астана — найхолодніше місце в Казахстані, де взимку випадає величезна кількість опадів. Через різкі перепади температури та зміни погодних умов, жителям Астани часом доводиться важко — раптовий дощ, паморозь або ожеледь перешкоджають пересуванню по місту. Також саме тут дуже великий ризик обмороження. Однак літо в Казахстані досить тепле, що не може не радувати туристів.

Фінляндія

Фінляндія покрита товстим шаром снігу близько чотирьох місяців зимового сезону, температура опускається до мінус 20 градусів. Попри це, суворий клімат не зупиняє зацікавлених туристів — всі вони здійснюють подорожі саме в холодну пору, щоб сповна насолодитися цією зимовою казкою.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

За останні 5 хвилин Земля пролетіла 6 тисяч км

Подорожі

Карантин


Читайте також