Цікава та корисна інформація

5 розповсюджених помилок у дотриманні гігієни

Сьогодні питання чистоти та гігієни як ніколи актуальне. Проте мало хто здогадується, що все своє життя дотримувався її неправильно. Ми намагаємося якомога сильніше вберегти себе від бактерій та мікробів, але порушуючи правила гігієни можемо лише нашкодити.

Deztop знайшов для вас 5 найчастіших помилок, які негативно впливають на ваше здоров’я.

1.Мити лице з милом

Вмиваючи лице милом ви намагаєтесь знищити всі мікроби і помилково вважаєте, що чим більше, тим краще. Насправді ж, мило висушує шкіру та призводить до запалення та тріскання. Таким чином мікробам в десятки раз легше потрапити всередину і нашкодити вам.

2. Часте миття рук з милом

Зараз абсолютно усі ЗМІ, усі лікарі, та і взагалі всі кому не лінь трублять: “Мийте руки з милом якомога частіше!”. Так, вони праві, мити руки з милом просто необхідно. Проте не варто переходити межу розумного, адже ви ризикуєте зіткнутися з тією ж проблемою, що у пункті 1. Ваші руки стануть легкою мішенню для шкідників.

3. Тривалий сон на одній і тій же подушці

Не забувайте, що під час сну, а це щонайменше 8 годин, наша подушка, яка є осередком життя плісняви та кліщів, має тісний контакт з обличчям. Тому не забувайте прати її хоча б один раз на тиждень при температурі не менше 50 градусів.

4. Користування кнопкою змиву туалету

Б’юсь об заклад, що 99% з вас натискають на кнопку змиву кінчиком пальця. Цього робити категорично не можна, адже імовірність ні до чого не доторкнутись цим пальцем перш, ніж ви помиєте руки дорівнює 0. Тому, аби запобігти розповсюдженню мікробів, краще зігнути палець і натиснути на кнопку його зовнішньою стороною або скористатися одноразовими серветками.

5. Миття рук до походу в туалет

Так, так. Мити руки необхідно не тільки після процедури, але і до. Це пов’язано з тим, що під час походу в туалет ви торкаєтесь руками до інтимних зон, що є дуже чутливими до бактерій та мікробів, а на ваших руках їх сотні. Звичайно, що позбутись їх всіх ви не зможете, але щонайменше мінімізуєте ризики.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Задирки на руках та як їх вилікувати – Топ 5 рецептів

Подорожі

Карантин


Читайте також