Цікава та корисна інформація

Без кордонів! Топ 5 лайфхаків для дешевого туризму

Як же хочеться побувати скрізь і відразу — Іспанія, Італія, Франція, Бельгія, Німеччина … Список заповітних країн для туриста на цьому не закінчується. Що зазвичай відокремлює вас від чергової поїздки й захопливих вражень? Що зупиняє купити квиток і поїхати на вікенд за порцією майбутніх спогадів? Швидше за все ви відповісте, що гроші. Сьогодні ми розповімо, як можна здорово заощадити та не відмовляти собі в пригодах, маючи у своєму розпорядженні мінімум коштів. Читайте — Топ 5 лайфхаків для бюджетного відпочинку!

#Купуйте квитки в режимі інкогніто

Якщо ви шукаєте квитки, використовуйте в браузері приватний режим / режим інкогніто. Портали бронювання запам’ятовують попередній пошук і фільтрують варіанти, які можуть вам сподобатися. Якщо вони вирішать, що квитки вам дійсно цікаві, то почнуть поступово підвищувати ціни, щоб ви якомога швидше їх купили. Ви також можете видалити файли cookie, натиснувши SHIFT + CTRL + DEL перед повторним пошуком.

#Живіть безкоштовно використовуючи додатки

Пошук житла через Couchsurfing.org може не тільки заощадити значну суму бюджетних грошей, але і допоможе вам зв’язатися з місцевими жителями. Вони обов’язково із задоволенням підкажуть, як насолодитися подорожжю, що і де вигідніше, що необхідно не упустити. Все в ваших руках! Домовтеся про безкоштовне проживання або за мінімальну плату. Запропонуйте в обмін пожити безкоштовно у вас на батьківщині, відвідавши ваш край.

#Не сідайте в таксі без таксометра

Перед посадкою переконайтеся, що водій обнулив таксометр. Під час поїздки дістаньте смартфон і перевірте відстань за допомогою GPS або карт. Турист, який не знає місцевості, це відмінний стимул для водія накатати пару зайвих кіл, заробивши на вас додаткові гроші.

#Використовуйте банкомат замість обмінних пунктів

Зняття грошей в банкоматі за кордоном — вигідніше в більшості країн, ніж обмін грошей в обмінному пункті. Хоча зараз більшість обмінників заявляють, що не беруть комісію за послуги, часто буває навпаки. Перед від’їздом уточніть, яку комісію стягує ваш банк за зняття коштів в банкоматі за кордоном. У когось це абсолютно безкоштовно, у когось платно, у будь-якому випадку — недорого.

#Не їжте на туристичній вулиці

Коли ви будете в туристичному центрі та зголоднієте, використовуйте правило «трьох». Просто відійдіть в сторону, протилежну натовпу, і прогуляйтеся не менше трьох вулиць або перехресть. Ви знайдете заклади харчування, які розраховані на місцевих жителів, а не на туристів. Якість їжі буде вище, а ціна, навпаки, набагато нижче — ідеальне поєднання.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Задирки на руках та як їх вилікувати – Топ 5 рецептів

Подорожі

Карантин


Читайте також