Цікава та корисна інформація

Коронавірус повернувся: Топ 5 викриттів COVID 2019

Епідеміологічна ситуація у світі щоденно стає все більш критичною. Багато країн оголошують другу хвилю і вводять повторний карантин, закриваючи заклади масових скупчень і скорочуючи робочі місця. Не зважаючи на заборони, безліч людей виходять з протестами в спробі повернути життя в нормальний режим. Карантин – чи так він необхідний і що насправді являє собою цей вірус? Топ 5 викриттів COVID 2019.

1. Цей вірус схожий на грип

Ні. Це найбільша помилка. Цей вірус у рази сильніше звичної нам сезонної недуги. В найнесприятливіші роки від грипу занедужувало всього 3% населення планети. І це був максимум. COVID 2019 за кілька місяців вразив понад 25% людей. Хоча, варто відзначити, що спочатку вчені очікували рівень смертності всього в 3,4% …

2. Цей вірус не смертельний — його можна вилікувати

Це правда лише частково. COVID 2019 має схожі з грипом симптоми, але кожною людиною переноситься по-різному. Згідно з статистикою близько 20% хворих мають дуже сильні ускладнення і потребують термінової вентиляції легенів. Не боятися цього вірусу і нехтувати правилами захисту в надії, що вас обійдуть стороною ускладнення — дуже небезпечно.

3. Коронавірус переноситься комарами

Це не правда. На даний момент немає ніяких підтверджень, що вірус може передаватися через комарині укуси. Принаймні на сьогодні відомо лише два способи зараження COVID 2019 – це повітряно-крапельний і через поверхні.

4. Коронавірус вбивається хлоркою

Частково це правда. Хлорка досить потужний дезінфікуючий засіб, який ефективно усуває бактерії й віруси з поверхонь. При цьому варто пам’ятати, що використовувати хлорку можна тільки на поверхнях, не вдаючись до способу розпилення. Потрапивши в повітря, ця речовина починає уражати дихальні шляхи.

5. Вірус уражає тільки людей похилого віку

Це найбільша помилка. Багато людей нехтують засобами захисту і не дотримуються карантинних заходів через переконання, що ковідом заражаються тільки особи похилого віку зі слабкою імунною системою. Насправді за статистикою ВООЗ більш ніж половина хворих вірусом — люди молодше 49 років. Правда лише в тому, що старшим поколінням цю недугу переносити набагато складніше.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

За добу людина виділяє стільки тепла, що його вистачить, щоб довести до кипіння 33 літри крижаної води.

Подорожі

Карантин


Читайте також