Цікава та корисна інформація

Топ 5 місць куди поїхати в Україні

Більшість людей їздить відпочивати закордон бо там кращий сервіс, курорти, але мало хто задумується про чудові місця на Україні. Ці місця підійдуть людям, які люблять насолоджуватися краєвидами, хочуть відпочити на вихідних або ж з друзями чи родичами хочуть повеселитися та відкрити для себе нові горизонти Батьківщини. До того ж такий відпочинок більш заощадливий. Тому пропонуємо переглянути найкращі місця в Україні.

Бакота або “українська Атлантида”

Знаходиться в Хмельницькій області. Це красиве місце має сумну історію, адже під водою кілька десятків сіл, які місцеве населення змушене було покинути. Все розпочалося у 1981 році, коли влада дала людям шість років для переселення. За ці роки будувалася Дністровська ГЕС, рівень води підіймався з кожним роком. Проте Бакота – улюблене місце багатьох людей, адже вона розташована серед пагорбів і цю затоку можна оглянути з висоти, там приємний клімат та свіже повітря, багато атракціонів, місць для відпочинку. Якщо ви любитель намету і возз’єднання з природою, то можете брати рюкзак, компанію та хороший настрій, але якщо ви надаєте перевагу комфортному відпочинку неподалік є різноманітні готелі та бази відпочинку.  

Кінбурнська Коса

created by dji camera

Знаходиться це чудове місце між двома областями. Одна частина у Миколаївській області, а інша в Херсонській. Якщо ви втомилися від буденних справ, а в голові лише думки про відпочинок, то це місце зможе вам допомогти розслабитися. Чим це місце особливе? Родзинка цього місця – неперевершена флора та фауна. Безліч солоних басейнів, полів з орхідеями, а вода червоного кольору вас зачарує і ви не захочете звідти їхати. Тільки один мінус цього казкового місця – це відсутність готелів, але якщо ви любитель палаток та рибалки, то вперед у подорож.

Геніченське озеро

Знаходиться це озеро в Херсонській області. Сюди приїжджають найперше, щоб оздоровитися, адже тут великі поклади блакитної глини. Плануєте бюджетний відпочинок для сім’ї, то вам саме сюди. Великий вибір готелів на березі моря, що може бути краще? Також захопить вам дух від солоного Рожевого озера, яке знаходиться поблизу у селі Приозерне. Щодо пляжів то є Дикий та Дитячий. Незабутні емоції та гарні фото вам гарантовані.

Водоспад Бурбун

Це диво природи ви можете знайти на Хмельниччині у каньйоні річки Бобрівка. Місцеві жителі, а також люди, які залишаються ночувати з палатками не одноразово кажуть, що зранку цей ніби невеликий водоспад чути, тільки уявіть, ви просинаєтеся і насолоджуєтеся звуками води, пташок і спокоєм. На превеликий жаль, поблизу немає готелів. Але ця краса варта того, щоб залишитися на ніч у наметі. Проте місцеве самоврядування підняло питання, щодо створення садиб, тому хто хоче комфортно відпочити, то прийдеться трішки зачекати.

Озеро Синевир

Одне із найбільш унікальних озер – Синевир, що знаходиться на Закарпатській області. Притягує людей до цього місця багато містичних історій та безліч знятих фільмів і написаних книг. Воно вважається найбільшим гірським озером. Місцеві називають його “морським оком” Карпат через його незвичайну форму. Походження назви сумне, адже в легенді розповідається про дівчину Синь та хлопця Вир, які кохали один одного, але їхня любов закінчилася трагічно – хлопець загинув. Тому вода символізує очі та сльози дівчини, а острівець – місце, де загинув хлопець. Щодо відпочинку, то можна провести чудову ніч біля озера, або ж поселитися в готелі.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

“ОК” – найпопулярніше слово в світі

Подорожі

Карантин


Читайте також