Цікава та корисна інформація

У що вірити? Топ 5 найпопулярніших релігій у світі

Чимало людей у всьому світі, проходячи через різні фази життя, вважають свою релігію променем світла. Вони використовують свої переконання як орієнтири щодо того, як їм слід діяти в суспільстві, саме це дає їм глибину і напрямок в їх житті. В даний час п’ятірку провідних релігій складають християнство, іслам, індуїзм, духовність нью-ейдж і буддизм без певного порядку. Всі вони мають секти з різними віруваннями, але передумова одна — віра у вищу силу. Сьогодні ми розповімо, що являють собою ці релігії.

Індуїзм

Більшість індусів у світі поклоняються одному прояву абсолютної єдності, використовуючи зображення богинь і богів. Єдине, що виділяється в цій релігії та чого немає в інших релігіях, — це віра в те, що стан людини в реальному житті є результатом її дій в попередньому існуванні. Таким чином, коли людина переживає важкі часи, такі як хвороба або бідність, це вказує на її злодіяння в іншому житті.

Духовність Нью Ейдж

Люди, які сповідують цю релігію, теж поклоняються вищій силі, але вона ніяк не стосується Бога. Вони вважають, що в них самих є вища свідомість. Таким чином, прихильники Нью Ейдж оцінюють самих себе як божественних істот. Ця релігія визнає існування богів (також як індуїзм), і розглядає землю як джерело всієї духовності. На відміну від індуїзму, де справжні проблеми є результатом проступків в минулому житті, в цій релігії божественні покарання вважаються вигадкою. Оскільки саме віряни несуть відповідальність за своє існування і якщо у вас проблеми, значить ви створили їх собі самі.

Буддизм

Буддисти не поклоняються ні Будді, ні іншим богам, ні Богу. Будда не божественен, але він досяг свободи від безперервного циклу життя і смерті через набуття духовної досконалості, яку прагнуть пізнати віряни цієї релігії. Вони йдуть до цього через практику утримання, пост і медитації, сподіваючись, що зможуть досягти Нірвани.

Іслам

Мусульмани вірять в єдиного Бога Аллаха. Їх Бог перевершує все людство і є творцем всесвіту, а також джерелом усього добра і зла. Все, що відбувається, відбувається по Його волі. Мусульмани вірять, що після смерті людина буде або винагороджена, або покарана в залежності від відданості релігії, і що відмова від життя заради Аллаха є гарантією потрапляння в рай.

Християнство

Християни вірять в єдиного Бога Творця неба і землі. Вони також вірять в Ісуса, який є частиною Святої Трійці, що зійшов на землю і помер за грішників, щоб всі могли бути врятовані. Християни вірять, що вони грішники й що Ісус — їх Спаситель, Месія, про якого пророки говорили в Старому Завіті. Вони вірять, що після смерті людина потрапляє або в рай, або в пекло, в залежності від діянь на землі.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Індивідуальність – це цілковита нісенітниця. Впливає кожен контакт з іншими людьми, кожна прочитана книга, кожен новий фільм, кожен символ в ньому, все це частинки того, хто ми є”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Шанс, що ви помрете на шляху до лотерейного магазину, фактично перевищує ваш шанс купити виграшний лотерейний білет

Подорожі

Карантин


Читайте також