Цікава та корисна інформація

У що вірити? Топ 5 найпопулярніших релігій у світі

Чимало людей у всьому світі, проходячи через різні фази життя, вважають свою релігію променем світла. Вони використовують свої переконання як орієнтири щодо того, як їм слід діяти в суспільстві, саме це дає їм глибину і напрямок в їх житті. В даний час п’ятірку провідних релігій складають християнство, іслам, індуїзм, духовність нью-ейдж і буддизм без певного порядку. Всі вони мають секти з різними віруваннями, але передумова одна — віра у вищу силу. Сьогодні ми розповімо, що являють собою ці релігії.

Індуїзм

Більшість індусів у світі поклоняються одному прояву абсолютної єдності, використовуючи зображення богинь і богів. Єдине, що виділяється в цій релігії та чого немає в інших релігіях, — це віра в те, що стан людини в реальному житті є результатом її дій в попередньому існуванні. Таким чином, коли людина переживає важкі часи, такі як хвороба або бідність, це вказує на її злодіяння в іншому житті.

Духовність Нью Ейдж

Люди, які сповідують цю релігію, теж поклоняються вищій силі, але вона ніяк не стосується Бога. Вони вважають, що в них самих є вища свідомість. Таким чином, прихильники Нью Ейдж оцінюють самих себе як божественних істот. Ця релігія визнає існування богів (також як індуїзм), і розглядає землю як джерело всієї духовності. На відміну від індуїзму, де справжні проблеми є результатом проступків в минулому житті, в цій релігії божественні покарання вважаються вигадкою. Оскільки саме віряни несуть відповідальність за своє існування і якщо у вас проблеми, значить ви створили їх собі самі.

Буддизм

Буддисти не поклоняються ні Будді, ні іншим богам, ні Богу. Будда не божественен, але він досяг свободи від безперервного циклу життя і смерті через набуття духовної досконалості, яку прагнуть пізнати віряни цієї релігії. Вони йдуть до цього через практику утримання, пост і медитації, сподіваючись, що зможуть досягти Нірвани.

Іслам

Мусульмани вірять в єдиного Бога Аллаха. Їх Бог перевершує все людство і є творцем всесвіту, а також джерелом усього добра і зла. Все, що відбувається, відбувається по Його волі. Мусульмани вірять, що після смерті людина буде або винагороджена, або покарана в залежності від відданості релігії, і що відмова від життя заради Аллаха є гарантією потрапляння в рай.

Християнство

Християни вірять в єдиного Бога Творця неба і землі. Вони також вірять в Ісуса, який є частиною Святої Трійці, що зійшов на землю і помер за грішників, щоб всі могли бути врятовані. Християни вірять, що вони грішники й що Ісус — їх Спаситель, Месія, про якого пророки говорили в Старому Завіті. Вони вірять, що після смерті людина потрапляє або в рай, або в пекло, в залежності від діянь на землі.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Шанс, що ви помрете на шляху до лотерейного магазину, фактично перевищує ваш шанс купити виграшний лотерейний білет

Подорожі

Карантин


Читайте також