Цікава та корисна інформація

5 закинутих місць, про які ви не дізнаєтесь у туристичній фірмі

Як часто ми хочемо відпочити подалі від купи туристів та цивілізації, однак туристичні агенції так і хочуть продати нам якнайдорожче гарячі путівки у вже всім відомі і нецікаві місця. Ми навіть не здогадуємося скільки краси і таємничості приховала природа глибоко в джунглях чи на дні океану.

Deztop відшукав 5 наймальовничіших місць світу, куди майже не ступала нога туриста. А деякі з них для особливо екстремальних туристів, щоб полоскотати їм нерви.

Психіатрична лікарня Віллард

Заклад для душевнохворих людей був відкритий ще в 70-х роках 19 століття. Моторошна історія оповита таємницями розповідає нам, що 50 тисяч пацієнтів, які знайшли там прихисток, там і загинули. Навряд чи можна знайти більш жахливе місце у цілому світі, ніж лікарня Віллард. Проте найбільш шокуючим фактом є те, що після закриття закладу наприкінці 90-х минулого століття, пацієнти оселились серед людей.

Загублене місто в Шічен

Затоплене місто у східному Китаї налічує приблизно 1340 років. Проте знайшли його лише в 50-х роках минулого століття, коли будували гідроелектростанцію. Завдяки товстому шару води будівлі захищені від вітру та антропогенних факторів. Місто виглядає абсолютно звичайним, за винятком того, що знаходиться у воді, але це додає йому особливого шарму та точно вартує вашого візиту.

Нара Дрімленд-парк

Закинутий парк атракціонів у Японії. Наприкінці минулого століття його закрили у зв’язку з низьким фінансуванням. Тепер це надзвичайно тихе і так само надзвичайно загадкове місце, де можна поблукати самотніми вулицями та чистими стежками. На сьогоднішній день парк залишився в тому ж вигляді, в якому був побудований – зі всім обладнанням та атракціонами.

Покинута градирня

Ця закинута вежа була частиною електростанції, яка використовувалась для охолодження води. На жаль, на сьогодні майже нічого не відомо про історію цієї електростанції. Ми знаємо лише, що вона була побудована в 30-х роках 20 століття та зачинена на початку 2000-х років. Зараз це просто надзвичайної краси і масштабів будівля, яку, на жаль, планують зрівняти з землею.

Місто-привид Сан Джі

Першочергово будівництво планувалось під місце відпочинку для заможних. Однак з перших днів робіт працівники масово гинули – вони падали з підйомних кранів та верхніх поверхів будівель, навіть будучи пристебнутими спеціальними тросами. Все списували на нещасні випадки, проте місцеві жителі запідозрили щось нечисте. Попри всі негаразди, будівництво було завершено. Проте у зв’язку з темною історією, будинки так ніхто і не насмілився купувати.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Натуральні солодощі — топ 5 замінників шоколаду

Подорожі

Карантин


Читайте також