Цікава та корисна інформація

Топ звичайних речей, із якими можуть виникнути проблеми на кордоні

“Ні!” підробкам

Плануючи шопінг під час подорожі будьте обережними й Італії та Франції. Законодавство цих країн стежить за вивозом речей, які можуть виявитись підробками під відомі бренди. Що цікаво —  так само це стосується і речей, які мандрівники беруть із собою в подорож. На зворотньому шляху із такою річчю можуть виникнути проблеми, адже відомі бренди турбуються про свою репутацію, та роблять все, аби підробки не потрапляли в інші країни.

 Книги — це скарб

Дивний, але цікавий факт — щоб вивезти із Таджикістану книги, потрібен спеціальний дозвіл. На кордоні з Кубою перевіряють ще чи немає на книгах бібліотечних штампів. Італійські прикордонники зобов’язані перевірити чи не є книга історичною цінністю, якщо вона має понад 50 років, такий примірник можуть вилучити.

Ліки

Щоб перевезти куплені в іншій країні ліки, доведеться зважати на декілька правил, які діють чи не в кожній країні. Для лікарських препаратів повинен бути рецепт. Окрім того, упаковка препарату повинна бути цілісною, а назва на ній — добре читатись. В Китаї, наприклад, існує обмеження ще й на кількість засобів народної медицини. Якщо вони перевищують певну суму, на кордоні можуть вирішити, що ліки куплено для продажу.

Релігійні заборони

Фото в купальниках та літній одяг можуть здаватись цілком звичними, в країнах Європи. Однак готуючись до поїздки у країни, релігією яких є іслам, краще переконатись, що ваш купальник та решта одягу відповідають законам цієї країни.
Правила дозволяють носити відкриті купальники бікіні лише на приватних пляжах. У місті ж вимоги досить суворі — одяг має бути таким, що приховує від очей руки та ноги.

Заборонені кенгуру

Ця кумедна заборона стосується лише Австралії. У країні досить уважно ставляться до власних національних символів. Продавати їх за межами країни заборонено. А тому максимальна кількість сувенірів із використанням шкіри або хутра кенгуру не може перевищувати кілька штук.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

85% всіх захворювань у світі передаються за допомогою води.

Подорожі

Карантин


Читайте також