Цікава та корисна інформація

Солодке життя – з чого роблять шоколад? Топ 10 фактів.

Шоколад, безсумнівно, є однією з найулюбленіших солодощів у світі. Багато людей вибирають його з різних причин – якість, доступність, наявність вибору, натуральність. Він може бути відмінним перекусом – втамовує голод, десертом до чаювання і, цілком можливо, доповненням до більш міцних напоїв. З нього варять неперевершений напій – гарячий шоколад, створюють шоколадні сувеніри і навіть влаштовують шоколадні фестивалі. Незважаючи на його вміст цукру, в певних випадках він може бути цілком корисним для здоров’я. Ось ще 10 властивостей шоколаду.

Скільки какао в одній шоколадці

Якість шоколаду залежить від какао або какао-бобів. Вони бувають різними, але те, що їх потрібно багато – факт. Фактично, щоб зробити 0,5 кг твердого шоколаду, знадобиться близько 400 бобів какао! Тобто, в одній великій шоколадці близько 100 бобів.

З чого роблять какао

Для виробництва шоколаду дійсно необхідна величезна кількість кокосових дерев. В середньому, одне дерево дає близько 2500-3000 бобів, яких вистачає всього на 3,5-4 кг шоколаду. Дерево, з якого збирають сировину, називається Theobroma cacao, що перекладається в прямому сенсі слова як «їжа богів».

Скільки часу потрібно на виробництво шоколаду

Потрібно багато часу, щоб дерево какао почало давати свої плоди. Є дані, що деякі фермери, чекають цілих п’ять років, щоб отримати перший хороший урожай! Так що найсвіжішій шоколадці, щодо сировини, з якого вона виготовлена, мінімум 5 років…

Де ростуть какао боби

Велика частина какао з світі виробляється в Африці, у Нігерії, Гані і Кот-д’Івуарі, проте какао-боби збирають і в інших частинах Індонезії, Карибського басейну і Південної Америки.

Шоколад – це наркотик

Шоколад – задоволення, яке пов’язане зі збільшенням ваги, але тут не обходиться без плюсів, адже шоколад здатний підвищити настрій. Занадто велика кількість цукру в вашому організмі призводить до збільшення ваги. Однак чи знаєте ви, що шоколад, як вважають, володіє такими ж властивостями розслаблення, як і каннабіс?

Він не завжди корисний

Шоколад має в складі штучний цукор, який вважається дуже шкідливим для здоров’я в довгостроковій перспективі. Тому завжди рекомендується їсти шоколад в помірних кількостях.

Шоколад підвищує рівень радості

Вважається, що шоколад допомагає постачати мозок дофаміном – гормоном щастя. За різними версіями, він відмінно підходить для регуляції серотоніну. Останні дослідження показують, що одного тільки запаху шоколаду може бути достатньо, щоб стимулювати вироблення дофаміну!

Шоколад має 600 смаків

Чи знаєте ви, що вино має понад 200 смаків? Так ось, шоколад виграє за цими показниками! Смакові якості шоколаду варіюються в межах 600 різних шоколадних відтінків.

Справжній молочний шоколад

Перший у світі шоколадний батончик був створений британською компанією Cadbury’s – ще в 1842 році. З тих пір бренд Cadbury’s став синонімом справжнього молочного шоколаду. Наприклад, їх знамениті батончики Dairy Milk – одні з найпопулярніших шоколадних виробів на планеті.

Темний шоколад

Однак давайте розглянемо і гіркий шоколад. Ця більш темна, більш насичена і гірка суміш какао насправді має дуже багато користі для здоров’я. Наприклад, регулярне вживання темного шоколаду може допомогти знизити ризик високого кров’яного тиску та інших хвороб серця.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Аяваска – шлях до зцілення чи дорога в нікуди? Плюси та мінуси

Подорожі

Карантин


Читайте також