Цікава та корисна інформація

Зміцнити імунітет? Легко! Топ 10 найефективніших продуктів

Стан нашого здоров’я багато в чому залежить від нас самих. У сучасному світі, де щодня наш імунітет протистоїть мутує вірусам, питання про зміцнення здоров’я як ніколи актуальний. Ми зібрали список найкорисніших продуктів для імунної системи, багато з яких точно є на вашій кухні. Вони корисні для здоров’я і можуть знизити ризик застуди, грипу та інших хронічних захворювань. Вживайте їх якомога частіше і будьте здорові!

1. Яловичина

Яловичина – відмінний імуностимулятор. Вона багата білками і вітамінами (такими як B1 і B12), які зміцнюють імунну систему. Це м’ясо також забезпечує організм залізом і цинком. Постарайтеся вживати яловичину хоча б раз на тиждень.

2. Курятина

Білок є макроелементом, який необхідний для боротьби з бактеріями і вірусами. Він грає важливу роль в загоєнні і регенерації організму, а також необхідний для нормальної функції імунітету.

3. Устриці

Устриці – це хороше джерело білка, омега-3 і заліза, також цей продукт має високий вміст цинку, що значно підсилює захисні функції організму. Природно, не найдешевший продукт, але, якщо є можливість – налягайте на нього з усіма силами.

4. Яйця

Яйця містять мінерали, які необхідні для зміцнення імунної системи. Яєчний жовток багатий на селен, цинк і велика кількість вітаміну D. Доступний продукт, яким не варто нехтувати.

5. Йогурт

Прибуток, що містяться в йогурті, можуть зміцнити імунну систему, знизити ризик захворювань і підтримати здоров’я травного тракту. А що вже там говорити, наш імунітет безпосередньо залежить від роботи шлунка, адже він і є провідником всіх корисних речовин.

6. Морква

Морква містить вітамін А, бета-каротин і вітамін С, які підтримують захисні властивості організму. Вона багата і мінералами, які також грають важливу роль в здоров’я імунної системи: залізо, цинк і мідь.

7. Шпинат

Шпинат – це джерело антиоксидантів і поживних речовин. У ньому є значна кількість фолату. Вітамін В12 і фолат незамінні для підтримки активної роботи імунітету, почавши вживати шпинат ви здивуєтеся, наскільки краще стали себе почувати.

8. Апельсини

Для того, щоб зміцнити не тільки внутрішнє здоров’я, а й зовнішній вигляд – їжте апельсини. Вони здатні поліпшити вашу шкіру і стан волосся, тому що багаті вітаміном С. Крім того, вітамін С захищає організм від застуд, підтримуючи вироблення і функціонування імунних клітин.

9. Ягоди

Ягоди також багаті вітаміном С, який як уже згадувалося раніше допомагає зміцнити імунну систему і запобігає пошкодження клітин. Темні ягоди, такі як полуниця, чорниця і ожина, є хорошим джерелом флавоноїдів, що володіє ефективним антиоксидантний ефект.

10. Виноград

У винограду також є ряд речовин – антиоксидантів. Вони містять антиоксиданти: вітамін С і селен. В цьому звичному для нас продукті є дуже незвичайне речовина. Ресвератрол, антиоксидант, що міститься у винограді, може допомогти зменшити будь-яке запалення і захистити від хвороб серця, раку і навіть діабету.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«“Індивідуальність – це цілковита нісенітниця. Впливає кожен контакт з іншими людьми, кожна прочитана книга, кожен новий фільм, кожен символ в ньому, все це частинки того, хто ми є”»

Жак Фреско

Чи знали Ви, що...

Щастя – вибір кожного. Топ 5 способів бути щасливим

Подорожі

Карантин


Читайте також