Цікава та корисна інформація

Топ 5 прийомів, які позбавлять від здуття шлунка

Здуття шлунку — це часта проблема, яка приносить безліч дискомфорту — як фізичного, так і психологічного. Безліч людей страждають від неприємних відчуттів в животі навіть не уявляючи їх причину, а тим більше способи усунення цих симптомів. Сьогодні ми розставимо крапки над «і» й розповімо, що варто зробити для відновлення роботи шлунково-кишкового тракту.

#Перегляньте свій раціон

Перш за все, змініть деякі зі своїх звичок. Вам потрібно обмежити споживання продуктів, що викликають здуття живота. Не варто повністю відмовлятися від їх вживання, просто скоротіть їх до мінімуму. Деякі продукти містять хімічні речовини, які шлунку складно перетравлювати. Картопля, запечена квасоля, капуста, кольорова капуста, броколі, банани й персики — все це призводить до проблем з травленням. Вживання газованих напоїв і жувальної гумки також може викликати здуття.

#Їжте повільно

Крім ревізії свого щоденного меню, зробіть ще декілька кроків на шляху до здорового травлення — намагайтеся пережовувати їжу повільно і правильно. Це дуже допоможе вашому шлунку та кишківнику. Крім того, пийте більше води під час їжі й протягом усього дня.

#Пийте чай

Щоб позбутися від проблем зі шлунком необхідно пити чай з м’яти перцевої, який допомагає заспокоїти м’язи травної системи. Ментол, що міститься в м’яті позитивно впливає на роботу шлунка. Іноді замість м’яти використовують ромашку. Так що занурте чайний пакетик в чашку з гарячою водою і залиште на 10 хвилин. Цього часу вистачить для того, щоб трави виділили необхідні корисні компоненти.

#Додайте в меню

Ще один популярний засіб від здуття — імбир. Він розслабляє кишківник і запобігає утворенню та сприяє усуненню зайвих газів. Для цього потрібно кілька кілець свіжого імбиру залити гарячою водою та додати пару крапель лимона. Пити суміш після вечері маленькими ковтками. Введіть в раціон наступне: гарбуз, кмин, лимон. Ці продукти здатні підтримати чистоту вашого організму та забезпечити безперебійну роботу травної системи.

#Займіться спортом

Фізичні вправи йдуть нога в ногу з правильною дієтою. Якщо ви часто відчуваєте дискомфорт в шлунку — вам потрібно збільшити вашу активність. Навіть коротка десятихвилинна пробіжка або прогулянка прискорить травлення після їжі й перешкодить утворенню газів в кишківнику.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Джордж Буш і Х’ю Хефнер двоюрідні брати

Подорожі

Карантин


Читайте також