Цікава та корисна інформація

Визнано товариством ласунів! Топ 5 найсмачніших десертів у світі!

Солодке — це те, чим заведено пригощати гостей, приносити в подарунок або просто тішити себе час від часу. У кожного є свій вид насолоди — тістечко, торт або ж хрустке печиво з шоколадною крихтою … Сьогодні ми розповімо про найвідоміші світові солодощі, які їдять в різних країнах — ці десерти визнано найсмачнішими у світі. Можливо, це надихне вас на приготування чогось новенького!

# Альфахорес, Південна Америка

Ці ласощі продають у кожній аргентинської пекарні. Насправді не дуже складні у приготуванні — ніжне пісочне печиво, що з’єднане карамеллю. Весь секрет саме в карамельному кремі, яким вони скріплюються — він зроблений шляхом варіння підсолодженого молока до тягучої коричневої консистенції.

# Апфельструдель, Австрія

Австрійський струдель — немає нічого більш традиційного і водночас складного. Складність приготування в тому, що звичайне тісто на струдель треба розкатати тонким шаром. Самі австрійці кажуть, що тісто має бути майже прозорим, щоб крізь нього можна було прочитати газету! Після того, як його розкатали – ніжне тісто змащується солодкою яблучною начинкою, посипаною обсмаженими крихтами, родзинками й іноді волоськими горіхами.

# Пахлава, Туреччина

Десятки тонких шарів тіста та начинки зливаються в один ніжний смак у цьому кондитерському виробі, який є одним з найсолодших спадщин Османської імперії. Невагоме листкове тісто, яке покрите медом з розсипом горіхів. Для одних цей десерт здасться занадто солодким, а для інших — стане улюбленим.

# Шварцвальдський торт, Німеччина

Шварцвальдський регіон Німеччини – це батьківщина того самого найсмачнішого торта країни. Темні шматочки шоколадного торта занурюють в вишневий сироп з додаванням кіршвассер, вишневого бренді, а потім укладають на тонку шоколадну основу, покриту шарами збитих вершків з додаванням свіжої вишні. Оригінальна назва десерту – Schwarzwälder Kirschtorte і він визнаний найсмачнішим тортом у світі.

# Борма, Близький Схід і Туреччина

У цьому солодкому десерті, який є елегантним і ароматним родичем пахлави, використовується особливе золотисте тісто — кнафе. На відміну від пахлави, Борміо не викладають слоями у вигляді торта, а скручують трубочкою, так, щоб при нарізці десерту було видно його начинку — різнокольорові фісташки, кедрові та волоські горіхи. Все це горіхове багатство, так само, як і в пахлаві просочене медовим сиропом. Десерт настільки смачний і оригінальний, що його часто підносять як подарунок!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Шанс, що ви помрете на шляху до лотерейного магазину, фактично перевищує ваш шанс купити виграшний лотерейний білет

Подорожі

Карантин


Читайте також