Цікава та корисна інформація

Серйозні фільми з проблематикою, для яких не шкода часу

“КОРОЛЕВА ІНТЕРНЕТУ” (2016)

90-хвилинний фільм про дівчат-підлітків, які влаштовують бійки і публікують їх в Інтернеті. Дві старшокласниці оточують третю з мобільними телефонами. Вони жорстоко б’ють її та публікують це приниження для загального огляду в Інтернеті. Хто це робить? Чому вони це роблять? Головна героїня зупинить їх чи стане їх жертвою?

Підліткові знущання не є чимось новим, але Інтернет вивів їх на рівень глобального мережевого майданчика. Відео насильства з’являється в інтернеті. «Погана дівчинка» Ешлі буде принижувати будь-якого, хто стоїть між нею та інтернет-славою. Джесс повинна протистояти знущанням Ешлі або довічно бути постраждалою від знущань…

“ФРОНТ” (2018)
Американському солдату місії ООН дають завдання — взяти інтерв’ю у шести німців наприкінці Другої світової війни. П’ятеро з них — це солдати, які здалися або були взяті в полон американцями. А остання — швейцарка, брала участь у шпигунстві проти нацистської Німеччини, як за допомогою комуністичного осередку, так і пізніше через Абвер, військовій розвідці і шпигунстві.

Американський посередник ставить ті ж самі прості запитання і демонструє, висловлюючи, певне співчуття, але насправді не відчуває значного інтересу до теми і предмету розмови. Їх історії та історія про участь журналіста в поверненні пари німецьких солдатів, які втекли з-під варти союзників, оскільки не вірять, що їм дозволять повернутися додому, оповідаються в яскравих спогадах. Ці спогади переважно пов’язані з маломасштабними боями і нападами, закінчуючи поразкою, здачею і захопленням німців.

“РАДИЙ БУТИ КОРИСНИМ” (2019)

Фільм висвітлює та досліджує дивовижні зміни в житті, викликані введенням навчених службових собак у життя ветеранів війни, які страждають посттравматичним стресовим розладом. Повернення додому багатьох ветеранів викликано депресією і болісним відривом від світу, який вони колись знали. Сім’я, старі друзі і робочі місця видаються чужими, а нещодавно прибулі чоловіки і жінки намагаються пристосуватися і повернутися до повноцінного цивільного життя.

Часто надані ліки і терапія не допомагали цим ветеранам, скутим муками травми, і вони страждають, щосили намагаючись впоратися навіть з найпростішими щоденними клопотами. Для щасливчиків у парі зі службовою собакою безумовна любов і підтримка, які надають натреновані пси, стають основою, щоб ветерани відновили зв’язок із зовнішнім світом і знову навчилися відчувати.

Окрім міцної постійної дружби, ці собаки допомагають колишнім військовим впоратися зі своїми власними страхами. Вони допомагають їм заснути, забувши про нічні жахи, підтримують їх, коли ті стикаються із щоденними проблемами… І з часом ветерани відновлюють здатність почувати себе в безпеці, бути незалежними, довіряти і знову любити.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Емоційні та бентежні фільми, які варто переглянути на дозвіллі

Можна поділитись з друзями:


Читайте також