Цікава та корисна інформація

5 неймовірних фактів про наше тіло, про які ми не здогадувались

Ми щодня бачимо своє відображення у дзеркалі і детально розглядаємо свої частини тіла, вивчаємо себе з року в рік. Проте ми часто навіть не здогадуємось чому так, а не інакше виглядає якась його частина, чому має таке забарвлення і таку форму.

Deztop підготував для вас 5 шокуючих фактів про ваше тіло, про які ви навряд чи здогадувались.

19 312 кілометрів крові

Звучить страшно, чи не так? Проте саме таку відстань проходить наша кров по артеріях та венах щоденно. Ви тільки уявіть наскільки могутній орган наше серце, що здатне non-stop качати таку велику кількість крові. Протягом року воно здійснює 35 мільйонів ударів.

35 тонн їжі

Неймовірна цифра, яка означає лиш одне – це те, що ми їмо. Експерти підрахували, що середньостатистична людина з’їдає 35 тонн їжі протягом життя. Ви тільки вдумайтесь в цю цифру! Для порівняння – вага причепного вагона потягу становить 38 тонн. Тобто, за життя людина може з’їсти вагон.

5 років

Уявляєте скільки всього можна навчитись, досягнути, зробити за цілих 5 років? Власне стільки тратить наш організм на моргання. Чудово, що одночасно з цим ми можемо займатись іншими справами. Все таки дивовижна штука наш організм.

160 км/год

Ні, це не швидкість автомобіля, і навіть не швидкість, яку може розвивати людина. З такою швидкістю розповсюджується наше чхання. Тому слід бути обачним, чхаючи в людних місцях, адже не потрапити під хвилю нашої слини і бактерій буде просто неможливо.

2 кілограми

Рівно стільки ми втрачаємо за рік, навіть не помічаючи. Справа в тому, що кожного дня людина втрачає мільйони клітин шкіри. А за рік втрачена шкіра могла б важити 2 кілограми.

Можна поділитись з друзями:


Читайте також