Цікава та корисна інформація

5 прийомів психології, які допоможуть керувати будь-якою ситуацією

Сучасні психологи та фізіогномісти дослідили невербальні знаки людей згідно віку, статі та професії, які допомагають розпізнати емоції, почуття та думки співрозмовника. Допомагають “читати” співрозмовників також речі та запахи, якими він себе оточує. Все це є маленькими підказками, які зможуть вам допомогти наперед дізнатись 93% інформації наперед.

Deztop віднайшов та проаналізував десятки таких прийомів та ділиться 5 найцікавішими з них.

Якщо ви направите носок в бік співрозмовника, ви зможете скоротити соціальну дистанцію.

Дослідження показали, що сидіння в позі «нога на ногу», в якій носок взуття вказує на певну людину, показує, що ця людина вам цікава. Дана поза скорочує соціальну дистанцію, так як повідомляє про намір зблизитися. Однак, слід також зауважити, що вона не порушує особистого простору співрозмовника, тому вона є універсальною і може бути застосована на діловій зустрічі.

Щоб зблизитись, розгляньте колір очей співрозмовника.

Контакт “очі в очі” допомагає моментально налагодити довірчі стосунки з маловідомим, або й взагалі незнайомим співрозмовником. Експерти повідомляють, що ідеальна тривалість зорового контакту, аби налагодити зв’язок, має тривати від 3 до 5 секунд. Зауважте, що тут не працює правило “чим довше, тим краще”, навпаки, якщо перейдете межу у 9 секунд, співрозмовнику стане некомфортно.

Щоб висловити симпатію доторкніться до ніжки бокалу.

Дослідження психологів довели, що погладжування циліндричних предметів є невербальним знаком симпатії. Щоб висловити свою небайдужість до протилежної статі, достатньо провести пальцем по ніжці бокалу. Якщо під рукою немає келиха, ви можете використати будь-який циліндричний предмет, наприклад, ручку, пляшку чи помаду.

Якщо співрозмовник вам неприємний, пильно дивіться йому в лоб.

Якщо під час розмови ви розумієте, що спілкуватись з людиною вам стає неприємно, наприклад, тому що вона вирішила наговорити вам гидот, просто почніть дивитись їй у лоб не відриваючи очей. Цей погляд демонструє владу і домінантність. Неважливо чи ви по натурі домінант чи навпаки, цей лайфхак допоможе вам уникнути неприємної розмови та навіть змусить співрозмовника почуватись загнаним у пастку.

Якщо хочете бути лідером, притримуйтесь лівого боку.

Такий прийом дослідили політологи під час піар-кампаній кандидатів у президенти. Вони виявили, що ті, хто стояли по ліву руку від фотографа (тобто праворуч, якщо дивитися на готовий знімок), справляли значно більше емоцій. Безумовно, багато залежить від ситуації та самої людини, однак такий факт змушує замислитись.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Топ 5 домашніх рослин, які люблять тінь

Подорожі

Карантин


Читайте також