Цікава та корисна інформація

П’ять секретів чистки срібла до блиску

Прикраси, виконані зі срібла, будуть популярні завжди, а зараз вони знаходяться на вершині тренду і на піку моди. До їх незаперечних переваг можна віднести демократичність і практичність, різноманітність і стильність, а також наявність корисних властивостей і ефективність. Однак вони часто темніють. Чому так відбувається? Причин є маса. Читайте корисні поради, і вони допоможуть зберегти сяйво улюблених виробів.

Секрет перший — як правильно чистити срібні речі нашатирним спиртом і перекисом водню

У чашку води налити трохи нашатирного спирту, перекису водню і рідкого мила. Перемішати. Помістити виріб на п’ятнадцять хвилин. Сполоснути проточною водою. І модні вироби зі срібла засяють новими фарбами, що припаде до смаку навіть найвибагливішим знавцям краси.

Секрет другий-чистимо срібло содою

Це дуже простий спосіб. У каструльку з водою додати дві великі ложки соди й довести до кипіння. Додати фольгу і занурити срібло в рідину. Потім отримати відмінний результат, срібні вироби будуть виглядати красиво й елегантно.

Секрет третій — очищення срібла зубною пастою

Для початку необхідно змочити щітку і нанести зубну пасту на виріб. Паста добре видаляє наліт, і не дряпає срібло. Потім потрібно промити прикрасу і протерти.

Секрет четвертий — використовуємо варену картоплю

Зварити картоплю до готовності, злити воду і помістити в неї фольгу. Опустити ненадовго в воду, що вистигла, срібло.

Секрет п’ятий — як почистити срібні прикраси з камінням

Сапфір і смарагд мають хорошу щільність, тому їх можна чистити будь-яким зручним способом. Що стосується бірюзи й малахіту, тут найкраще зупинити свій вибір на м’яких засобах, щоб не подряпати поверхню. Своєю чергою, важливо пам’ятати, що рубін може поміняти колір, тому його не варто чистити в гарячій воді. А перли і корали бажано віддавати на чистку фахівцям.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

У Англії в 17-му столітті синоптиків за помилковий прогноз погоди піддавали смертній карі.

Подорожі

Карантин


Читайте також