Цікава та корисна інформація

Топ 5 найунікальніших машин у світі та їх історії

Про історію створення автомобілів можна говорити багато — щорічно десятки нових версій сходять з конвеєрів щоб повністю задовольнити побажання споживача. Є серед цього достатку і ті машини, які так і не припали до душі публіці в першу чергу через свій дивний вигляд. Адже зовсім незручно їздити в космічному кораблі або на трьох колесах … Зустрічайте, топ 5 найунікальніших автомобілів в історії!

#Fiat Multipla

Fiat Multipla (Type 186) – незвичайний автомобіль, який найчастіше можна зустріти на дорогах Великобританії. У Multipla величезне широке лобове скло. Внутрішній простір — це два ряди по три сидіння, замість більш звичайного формату, коли попереду всього два сидіння. Один з тих автомобілів, який заслужено можна назвати сімейним через його велику місткість. Однак для пересічного користувача естетика Multipla залишає бажати кращого. Через дивний вигляд ще в 1999 році машину виставили як експонат в Музеї сучасного мистецтва (Нью-Йорк) на виставці під назвою «Автомобілі наступного століття» … Минуло чимало часу, але Multipla так і не зайняв почесне місце в списку автолюбителя.

#Stour Scarab

Stour Scarab – це перший мінівен у світі. Його дизайнер Вільям Бушнелл Стаут задумував його як офіс на колесах. Вироблений в 1932 році, Scarab постав перед автомобілістами з коротким носом і довгою колісною базою, яка дозволяла максимально використовувати доступний простір. Кузов «Скарабея» повинен був точно імітувати конструкцію алюмінієвого фюзеляжу літака. Це був перший у світі автомобіль з кузовом зі скловолокна і пневматичною підвіскою. На момент виробництва Stout Scarab вважався потворним автомобілем. Однак тепер він є іконою арт-деко. На сьогодні у світі всього близько 5 таких раритетів …

#Tasco 1948

У цій дивній машині колеса більше схожі на ноги, ніж на колеса. Tasco був розроблений 1948 року як  спортивний автомобіль, відразу після Другої світової війни, Гордоном Беріг. У ньому використовувалися подібні літаку елементи управління, і він був першим у світі автомобілем з Т-образним дахом. Назва «Tasco» розшифровується як «Американська компанія з виробництва спортивних автомобілів». Його дивні ковпаки повинні були забезпечити захист коліс від вітру, зменшуючи опір і збільшуючи швидкість. Вартість прототипу Tasco була неймовірною, і вона досягла величезної суми в 57000 доларів. Саме тому автомобіль так і не потрапив на конвеєр.

#Chrysler (Ghia) Streamline X “Gilda» 1955

У 1950-х роках компанія Chrysler всіляко намагалася позбутися від своєї репутації виробника «квадратних» автомобілів. Тому творець X “Gilda”, вирішив почерпнути натхнення в образі космічного корабля. Він був сконструйований на прохання керівника Chrysler Вірджіла Екснера і повинен був продемонструвати абсолютно новий екстремальний стиль і амбітні характеристики. Для цього розробники пішли нестандартним шляхом — розмістили величезні стабілізатори в передній частині автомобіля, а його крихітну кабіну — ближче до хвоста.

#Reliant Robin

Більшість машин мають чотири колеса. Reliant Robin протистоїть цій тенденції, оскільки у нього їх всього три: два ззаду й одне спереду. Це друга машина в історії, яку виготовляли зі скловолокна, а сама компанія Reliant якийсь час була другою за величиною виробником автомобілів у Великобританії. Автомобіль був дуже популярний і не сходив з конвеєра понад 30 років. За цей час його встигли урізноманітнити й випустити кілька нових версій. Його побратим MK1 Robin, вперше вироблений в 1973 році, моментально був прийнятий автомобілістами завдяки своєму приємному дизайну і доступній ціні. У 2000 році випустили останній Reliant Robin, який розіграли як подарунок до Дня святого Валентина у 2001 році. Триколісні транспортні засоби Reliant часто стають предметом жартів в британській культурі, а Reliant Robin навіть ласкаво прозвали «пластмасовим поросям» через особливості його дизайну. Найвідомішим у світі автомобілем Reliant є маленький жовтий фургон, який використовував Делба Троттер в серіалі «Дурням щастить».

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

З 1991 року в європейських країнах морква вважається не овочем, а фруктом.

Подорожі

Карантин


Читайте також