Цікава та корисна інформація

ТОП 10 модних речей і аксесуарів прямо з минулого

Здається, ці речі не виходили з моди ніколи і ніхто навіть не знає коли саме вони стали настільки популярними. Але це не так важливо, адже вони прекрасні, якщо подивитися фото модниць ще кілька десятиліть тому.

Сумка Kelly, 1950 рік

Ця сумка з’явилася на світ ще в 1930-х роках, але тоді носила зовсім іншу назву. Тільки в 1950-х її прозвали Kelly. Таку назву вона отримала на честь відомої актриси Грейс Келлі, яка з нею фотографувалася. Через швидке поширення фото в ЗМІ сумочка миттєво стала світовим еталоном.

Спідниця в стилі “new look”, 1940 рік

Таку назву носила колекція Крістіана Діора в 1940-х роках. Свого часу вона стала революційною у всьому світі. Саме тоді зародився тренд на жіночність, виражену в широкій спідниці і вузькому ліфті, який красиво підкреслював талію і ноги.

Міні-спідниця, 1960 рік

Міні-спідниці вважаються сучасним надбанням, але це помилкова думка. Ультракороткі спідниці придумали ще дизайнери 60-х років. Тоді вони вирішили, що прийшов час показати світу красиві жіночі ноги. Вони ризикнули і не помилилися.

Хустка, 1930 рік

У різні часи і епохи у хусток було різне призначення – вони були захистом воїнів, елементом жіночого костюма і навіть були частиною приданого нареченої. І вже в 1930-х роках почалося масове виробництво хусток як виключно модного, в більшій мірі жіночого аксесуара.

Жіночий смокінг, 1960 рік

Довгий час костюми були виключно чоловічою частиною гардеробу. Першою жінкою, яка ризикнула одягнути смокінг була відома актриса Марлен Дітріх на зніманні у фільмі «Блакитний ангел». Після цього, в 1960-х роках, смокінг визнали як частина і жіночого гардероба теж. Зачинателем був Ів Сен-Лоран, який вирішив показати світу дамський костюм в чоловічому стилі.

Тюрбан, 1970 рік

Точне походження тюрбана на сьогодні невідомо. Але швидше за все він бере початок з давньої Персії, де був головним убором царів. Для них він служив своєрідним шоломом для захисту. Дивним є той факт, що на один тюрбан використовували 6 до 20 метрів тканини. Як елемент жіночого гардероба його вперше використовували у Франції в 70-х роках.

Колготки зі стрілочкою, 1940 рік

Сьогодні такі панчохи не користуються особливим попитом. Але в 1940-х роках у Франції з’явилися новомодні панчохи, які символізували жіночу сексуальність. Ті модниці, які не могли собі дозволити купити панчохи зі стрілкою, малювали їх олівцем для очей.

Клатч, 1940 рік

Коко Шанель була першою модницею, яка використовувала клатч. Це був подарунок від герцога Вестмінстерського. І вже в 1940-і роки ця маленька сумочка знайшла популярність серед мільйонів жінок.

Тренчкот, 1960 рік

У цього тренча величезна історія – його носили за часів обох світових воїн, він був незамінним для Королівської сім’ї і також прославився на весь Голлівуд. Винахідником цього диво-плаща був Чарльз Макінтош, який умів винайти прогумований матеріал. Особливо трендовими ці плащі стали після Другої світової завдяки кіноіндустрії.

Рукавички до ліктя, 1940-1950 роки

Цей тренд прославив Голлівуд, а у світ його приніс Крістіан Діор в якості жіночого аксесуара ще в 40-50-х роках минулого століття.

Окуляри «котяче око» (Сat eye), 1950-1960 роки

По-моєму така форма окулярів була популярна завжди. Але з’явилася вона ще в 1940-і роки та потрясла фешн світ в 1950-ті, окуляри «котяче око» в прямому сенсі полонили світ – вони були на кожному кроці. Абсолютним їх перевагою є те, що підходять вони практично до всіх форм голови та роблять будь-яку жінку кішечкою.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Чому за 175 мільйонів років бактерії ніяк не змінились

Подорожі

Карантин


Читайте також