Цікава та корисна інформація

Ліквідуємо крики: 5 причин дитячого плачу

Ось і настав цей день, день, коли світ поповнився ще однією людиною. І він повністю ваш, такий маленький і беззахисний, такий ніжний. І так хочеться, щоб цей малюк завжди посміхався і був радісним, але вже через кілька хвилин на його обличчі з’явиться незадоволена гримаса і криком заповниться вся квартира … Як часто це траплятиметься? Кожен день! Як довго це триватиме — залежить тільки від вас. Сьогодні ми поповнимо ваші знання і розповімо, чому може плакати дитина і як швидко усунути цю ситуацію.

1. Вашому малюку холодно

Як це визначити? Легко! Досить просто торкнутися ручки й ніжки малюка, якщо вони прохолодніше, ніж ваша рука, то швидше за все дитина замерзла. Спробуйте одягнути щось не дуже жарке, але в міру тепле — так, щоб ручки й ніжки не були оголені. Також стежте за температурою в приміщенні — вона не повинна бути нижче 22,5 градуси — це комфорт для немовлят.

2. Вашій дитині жарко

Надати дискомфорт може не тільки холод, але і надмірне тепло. Спробуйте доторкнутися потилиці малюка, якщо вона занадто тепла чи навіть гаряча — значить дитина перегрілася. Це може бути причиною плачу — сигналу, що щось не так. Зніміть з дитини зайвий одяг і залиште тільки в найлегшому, наприклад, сорочечці й підгузку. Зверніть увагу, що слід регулярно провітрювати кімнату для підтримки комфортної температури та освіження повітря.

3. Дитина голодна

Тривалий крик, який нічим не вгамувати, може бути сигналом голоду. Все, що необхідно — спробувати погодувати малюка.

4. Малюкові самотньо

І таке трапляється. Маленькі діти гостро відчувають потребу в матері, в її теплі й запаху. Тому іноді кричать, сигналізуючи, що саме зараз їм потрібна мама. Для цього достатньо просто взяти на руки й пригорнути дитину. Запах мами асоціюється у малюків з безпекою, вони швидко заспокоюються і перестають плакати.

5. Інші причини

У цю категорію ми внесли найпоширеніші причини плачу — коліки й попрілості. Коліки — це неприємні відчуття в животі малюка, які можуть тривати до його 3-4 місячного віку. Допомогти позбутися від них можна, необхідно м’якими рухами помасажувати животик дитини або покласти його животиком на свій живіт. Попрілості — це складна причина, на відміну від коліки — не природного походження. З цим допоможе впоратися педіатр, тільки він призначить мазі або креми від попрілостей. Також, швидше за все, потрібно буде змінити підгузники — саме вони можуть провокувати попрілості й дискомфорт у немовляти.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Топ 5 найбагатших людей світу – хто вони?

Подорожі

Карантин


Читайте також