Цікава та корисна інформація

Лисячі таємниці: 10 незвичайних фактів про лисицю звичайну

Лисиці – одні з найвідоміших істот, які можуть жити поблизу міських районів, зовсім недалеко від звичайного життя людини. Як і раніше, ці тварини залишилися зовсім дикими, неприрученими, але живуть дуже близько. Чи безпечно нам знаходиться поруч з ними, чи не можуть вони бути небезпечні? Хто насправді та сама лисичка-сестричка, про яку нам розповідають з дитинства? Ось кілька фактів, які допоможуть розширити ваш кругозір.

Собача рідня

Хоча лисиці належать до тієї ж родини, що і собаки, насправді вони дуже схожі на кішок, коли справа доходить до полювання. Наприклад, ви можете побачити, як лисиця переслідує свою здобич-врівноважено і граціозно, так само як кішка! У лисиць і очі дуже схожі на кішок, особлива риса-вертикальні зіниці!

Навіщо їм вуса

Це своєрідний навігатор, по якому тварини орієнтуються. Вони створені не для нюху, як багато хто помилково думають. Вуса допомагають визначити маршрут, якийсь лисячий аналог гугл карт. Лисиці, як правило, завжди знають, куди вони йдуть!

Скільки живуть лисиці

Середня лисиця може жити до 14 років, як і більшість собак. Природно, це тривалість життя в рідному середовищі – на волі. Це досить тривалий період, за який тварина може дати кілька потомств.

Блискавична швидкість

Зазвичай лисиця може бігати досить швидко-відомо, що в середньому вона досягає 30 миль (або 48 км) на годину. Молодий лис цілком може позмагатися з велосипедистом, що вже тут говорити про пішоходів – лис завжди буде на сотню метрів попереду.

Лисиці бувають різні

Лисиці бувають різних кольорів і порід. Однією з найпоширеніших порід є руда лисиця, хоча насправді існує 280 варіантів цього виду! Така різноманітність зустрічається по всій Великобританії і Північній Америці. А стандартну руду лисицю можна помітити і в наших краях.

Найчисленніша популяція

В Австралії лисиці вважаються інвазивними, простими словами – їх розвелося дуже і дуже багато. Австралія володіє дуже захищеною екосистемою завдяки своєму віддаленню від решти світу. Таким чином, зростання популяції лисиць вітається скрізь, крім цього регіону.

Вони люблять самотність

У той час як собаки і вовки досить зграйні тварини, лисиці протистоять цій тенденції. Знову ж таки, як кішки, вони досить самотні. Найчастіше вони виходять на полювання поодинці, а не зграями.

Як розмовляють лисиці

У лисиць існує своя детальна, складна мовна система. Відомо, що у них є майже 30 різних типів сигналів, які вони використовують, коли хочуть поговорити один з одним.

Лисяча таємниця

Один з фактів про лисицю, який ви точно ніколи не знали! Лисиця-Типовий фуражир. Іншими словами-вони схильні робити запаси їжі, причому не тільки на зиму. Як і інші дикі тварини, лисиці полюють за їжею і ховають її в безпечних місцях.

Хто такий фенек

Найменша лисиця в світі – фенек, родом з пустелі Сахара. Вона веде тільки нічний спосіб життя через денну пустельної спеки. Проте, на її лапах густе хутро, яке дозволяє безпечно пересуватися і в сонячну погоду.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Людина вмирає тоді, коли перестає змінюватися, а похорон – просто формальність»

Генрі Форд

Чи знали Ви, що...

Топ 5 домашніх рослин, які люблять тінь

Подорожі

Карантин


Читайте також