Цікава та корисна інформація

Чи реально захворіти на коронавірус вдруге?

Безліч пацієнтів подолали Covid-19, проте незабаром їхні тести знову стали позитивними. Як і будь-які застуди, інфікування Covid-19 повинно виробляти імунітет. То що ж не так з цим вірусом?

Першим, хто сколихнув світ такою новною був чоловік років 70-ти. За словами лікарів, він одужав та повернувся до нормального способу життя. Проте незабаром у нього знову піднялася температура і його тест показав позитивний результат. На жаль, це не поодинокий випадок. Чому ж так трапляється?

Один іспанський вірусолог Луїс Енхуанес повідомив, що таке явище зустрічається у 14% хворих і його можна пояснити як “відскок” вірусу. Тобто імунітет, що виробляється у хворого є занадто слабким і “імунна відповідь не дуже сильна”.

“Коли ця імунна реакція сповільнюється, вірус, який залишається в якомусь резервуарі в організмі, повертається назад”, – додає вірусолог.

На жаль, вірус має здатність залишатись в якомусь резервуарі в організмі протягом 3-ох місяців (або навіть більше) і повертатись назад.

Наразі вчені намагаються з’ясувати причину такого короткого проміжку між одужанням і повторним інфікуванням Covid-19.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Ми не випадково обираємо одне одного… Ми зустрічаємо тільки тих, хто вже існує в нашій підсвідомості»

Зигмунд Фрейд

Чи знали Ви, що...

Під час Першої світової війни уряд США особливим указом відніс морозиво до продуктів “життєво необхідних для підвищення морального духу солдатів”.

Подорожі

Карантин


Читайте також