Цікава та корисна інформація

10 найнебезпечніших та найекстремальніших мостів у світі. Тримайтесь міцніше!

Мости часто стають необхідністю, особливо в тих місцевостях, де немає можливості побудувати звичайну дорогу – в горах, каньйонах, через річки та моря. Здавалося б, у XXI ст., коли інженерна думка сягнула майже неможливого, небезпечні та хиткі мости залишилися далеким пережитком минулого.

Однак це зовсім не так, і навіть у наші часи в різних куточках планети можна знайти мости, від який не просто холоне кров у жилах, а які й справді несуть велику загрозу життю тих сміливців, які вирішують перетнути такий міст.

Представляємо вам топ-10 найнебезпечніших та найекстремальніших мостів у світі. Краще тримайтесь міцніше!

1. Кешва Чака, Перу

10 найнебезпечніших та найекстремальніших мостів у світі

Кешва Чака, відомий також як канатний міст інків, унікальний не лише з огляду на свій страхітливий вигляд і небезпечність. Це останній міст древньої цивілізації інків, що зберігся до наших днів. Міст нависає над річкою Апурімак, на висоті 67 метрів, в перуанській провінції Канас. Основа моста – плетені волокна агави. Слід зауважити, що місцева влада оновлює Кешва Чака щороку в червні. І навіть попри це, міст досі залишається досить небезпечним.

Місцеві жителі вже давно звикли до переходу цим мостом. Але для туристів він несе смертельну небезпеку. Поручнями тут служать товсті і міцні канати з лози. З кожним кроком мотузки розхитуються, а висота паморочить голову! Переходити Кешва Чака потрібно вкрай обережно, необхідно докладати всіх зусиль для того, щоб міст не розгойдувався. Але якщо ви раптом втратите рівновагу, відновити її буде вкрай складно.

2. Траса Хуашань, Китай

10 найнебезпечніших та найекстремальніших мостів у світі

Траса на горі Хуашань – одній з п’яти священних гір даосизму в Китаї, відома туристам також під назвою Стежка Смерті. Це один з найнебезпечніших піших переходів у світі. Стежка смерті зроблена з вузьких дощок, що висять над бездонною прірвою, без жодних перил та огорож.

На такий екстремальний атракціон приїжджають сміливці зі всього світу, котрі хочуть випробувати на міцність свої нерви. Деякі подорожні, зробивши перший крок, буквально кам’яніють від жаху, не в силах зрушити далі з місця. Подейкують, щороку з цієї стежки падає до 100 людей.

До речі, масивні ланцюги були прикручені до стін гори порівняно недавно – для туристів, а раніше на Хуашань піднімалися без жодних страхувальних обладнань – лише по дощечках.

3. Міст Гхаса, Непал

Непал – гірська країна, що знаходиться в самому серці величних Гімалаїв. Міст Гхаса – це вузький та хиткий підвісний міст неподалік селища з такою ж назвою. Щодня міст перетинають не лише місцеві мешканці, а й тварини. Власне, саме для перегону худоби і будувався цей міст.

Гхаса розташований на запаморочливій висоті і нестійкий до різких поривів вітру, однак краєвиди тут просто неймовірні!

4. Міст Тріфт, Швейцарія

10 найнебезпечніших та найекстремальніших мостів у світі

Міст Тріфт – це найдовший в Альпах підвісний міст. Його протяжність становить 170 м. Розташований міст Тріфт на висоті близько 100 м над озером з такою ж назвою. Серед туристів міст зажив собі сумної слави найбільш розхитуючогося моста в світі.

5. Міст Ханчжоу, Китай

10 найнебезпечніших та найекстремальніших мостів у світі

Міст Ханчжоу – найдовший міст у світі, що пересікає океан. Протяжність основного моста становить майже 30 км, а крім нього збудовано ще підводний тунель довжиною майже 7 км і штучні острови. Для руху автотранспорту тут передбачені по три смуги в кожному напрямку.

Міст будували майже 10 років,а його відкриття відбулося не так давно – на початку 2018. Він з’єднує собою три китайських міста – Гонконг, Макао і Чжухай. Сам міст побудований у формі букви S, а його будівництво обійшлося приблизно в 11 млрд доларів.

6. Міст Хусаіні, Пакистан

10 найнебезпечніших та найекстремальніших мостів у світі

Міст Хусаіні у Пакистані по праву вважається одним із найнебезпечніших у світі. Місцеві мешканці щодня перетинають його ось уже декілька десятків років, що позначилося на його вигляді – деяких дошок в мості помітно бракує, а сам він розхитується від кожного руху. Взагалі, міст є настільки старим, що точну дату його будівлі не пам’ятають навіть місцеві жителі.

Величезні діри в мосту і крижаний вітер, який не перестає дути буквально ні на хвилину, роблять перехід через нього неймовірно небезпечним.

7. Міст Віадук Мійо, Франція

10 найнебезпечніших та найекстремальніших мостів у світі

Міст Віадук Мійо, що проходить понад долиною річки Тарн в південній Франції – найвищий транспортний міст в світі. Найвища точка цієї споруди складає 343 м, а протяжність всього моста – 2460 м. Незважаючи на те, що міст є безпечним, а його будівництвом займалися найвідоміші архітектори, його висота все-рівно не може не вражати та залишати когось байдужим.

8. Скляний міст у провінції Хунань, Китай

10 найнебезпечніших та найекстремальніших мостів у світі

Найдовший світі скляний міст з оглядовим майданчиком над прірвою відкрили нещодавно (у 2018 році) в провінції Хунань, Китай. Конструкція сягає в довжину 200 м та розташована на висоті в кількасот метрів над прірвою. Аби скло залишалося прозорим, відвідувачів тут пускають лише у бахілах.

Завершується скляний міст оглядовим майданчиком, що розташований на висоті 360 м, з якого можна побачити водоспад.

Називається міст дуже поетично – “Прогулянка в небесах”, але не всі здатні оцінити красу пейзажів, які відкриваються з мосту – багатьох відвідувачів охоплює паніка, тому тут навіть працюють спеціальні люди, які допомагають іншим подолати свої панічні атаки.

9. Міст Капілано, Канада

10 найнебезпечніших та найекстремальніших мостів у світі

Міст Капілано в Канаді – один з найдовших пішохідних підвісних мостів у світі. Його протяжність – 135 м, а розташований міст над ущелиною, глибина якої складає 70 м.

Сьогодні міст є однією з візитних карток Ванкувера і щорічно його відвідують понад 900 тисяч туристів. Прогулянка по мосту є своєрідним тестом на сміливість, однак запаморочливі краєвиди того варті.

10. Міст Тітліс, Швейцарія

10 найнебезпечніших та найекстремальніших мостів у світі

Міст Titlis Cliff Walk розташований на однойменній горі Тітліс у Швейцарії на висоті більше трьох тисяч метрів над рівнем моря. Вважається, що це найвищий підвісний міст в Європі. Міст нависає над безоднею на висоті 3020 м. Довжина переправи становить 100 метрів, а ширина – всього метр.

Прогулянка по хиткому мосту Titlis Cliff Walk – це півтори сотні кроків над льодовиками, в той час як під ногами у вас 500-метрова безодня, засніжені вершини гір і гострих шпилі. Зі споруди відкривається незабутній вид на швейцарські Альпи, а в ясну погоду можна навіть розгледіти частинку Італії.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Топ 5 причин завести кішку, а не собаку

Подорожі

Карантин


Читайте також