Цікава та корисна інформація

Як дресирувати неслухняну кішку: Топ 5 дієвих методів

Часто буває так, що раніше ангельське кошеня починає поводитися неналежним чином. Часом навіть агресивно стосовно господаря та інших членів сім’ї. Що робити в такому випадку — змиритися і прийняти тварину з ” її характером” або ж поборотися за комфортне життя в будинку? Багато хто впадає у відчай до такої міри, що віддає улюбленця друзям або в притулок. Не варто цього робити, котячий норов цілком можна підкоригувати й ми в цьому допоможемо. Топ 5 дієвих способів дресування кішки.

1. Покажіть кота лікарю

Не забувайте, що й у тварин бувають проблеми зі здоров’ям. Це можуть бути підліткові або старечі хвороби. Самі ми про це ніколи не дізнаємося, а кіт ніколи не розповість. Якщо причина в погіршенні здоров’я, то тварина може почати поводитися дивно і творити неприпустимі раніше речі — дряпати дивани та вікна, мітити й гадити в недозволеному місці. Це може бути що завгодно — погіршення зору, порушення сечовивідних шляхів або проблеми з кишківником. Похід до лікаря розставить все на свої місця.

2. Сплески

Більшість котів, окрім глухих, бояться гучних звуків і сплесків, в тому числі. Якщо вихованець починає робити щось дійсно погане, то хлопніть в долоні. Плескайте тільки в разі, якщо кота потрібно покарати, адже цей звук буде сприйматися їм як загроза і подразник. Тварина має асоціювати погану поведінку з тим, що господар може видати неприємний звук і припинити робити погано.

3. Стоп слово

Зазвичай слово, яке вимовляється при неналежній поведінці кота – “ні”. Це стоп слово потрібно вимовляти голосно і впевнено, з жорсткістю в голосі. Так тварина зв’яже ваш грубий тон і невдоволення з якоюсь забороною. При повторному “ні” тварина буде знати, що робить погано і слід це припинити — господар незадоволений. Не використовуйте в якості стоп слова ім’я вихованця, адже цим ім’ям ви кличете його на руки або зустрічаєте в порозі будинку. Так кіт не зрозуміє чого саме від нього хоче господар.

4. Пульверизатор

Більшість котів не люблять воду в будь-якому її прояві. Навіть струмінь води з прискалки може відлякати тварину і швидко припинити погані дії. Спробуйте цей легкий метод.

5. Ігнорування

Останній, не завжди ефективний метод провчити кота. У цьому випадку швидше провчити, а не надресувати. Використовувати його потрібно в одиничних випадках, коли, наприклад, тварина вас покусала або навмисно подряпала. Після котячого нападку постарайтеся не спілкуватися з твариною кілька годин. Не вимовляйте його ім’я, не беріть на руки, навіть не дивіться на нього. Вся річ у тім, що кіт відразу уловить, що щось не так і перестане поводитися агресивно. Водночас це крайнє покарання, застосовувати його варто дуже рідко, оскільки більшість тварин сприймають ігнорування як непотрібність господареві. Ви ж не хочете, щоб ваш пухнастий, нехай навіть і шкідливий, член сім’ї думав, що він вам більше не потрібен?

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Чого не можна робити у сварці. Топ 5 головних правил

Подорожі

Карантин


Читайте також