Цікава та корисна інформація

5 неймовірних фактів про космос, які схожі на вигадку

Пересічним людям мало відомо про комічний простір і, відверто кажучи, мало хто прагне дізнатись. На просторах інтернету можна знайти безліч інформації про кількість планет, зірок, супутників, астероїдів та багато іншого.

Проте факти, які підготував для вас Deztop можуть шокувати навіть досвідчених знавців космосу.

Раніше тривалість доби становила 18 годин

Про те, що Місяць віддаляється від Землі відомо вже давно. Саме це стало причиною продовження тривалості доби. За підрахунками фахівців, 1,5 млрд років тому одна доба на планеті Земля становила 18 годин. Якщо ця тенденція спостерігатиметься і надалі, то не виключено, що через 3 млрд років доба продовжиться ще на 12 годин і становитиме 36.

Скафандр NASA коштує $22 мільйони

NASA вкладає сотні мільйонів доларів у розвиток космонавтики. За підрахунками інженера компанії один костюм коштує $22 мільйонів і важить близько 150 кілограм. У зв’язку з великими затратами на спорядження у 2019 році була нестача скафандрів, NASA довелось відмінити політ жінки в космос.

Якщо заплакати в космосі, сльози залишаться на обличчі

На поверхні Землі, коли ми плачемо сльози капають вниз. А в космосі ні. Думаю з фільмів про космос всі уже знають про гравітацію. Тож вона не дає сльозам впасти вниз. Вони залишаються на ваших щоках до тих пір, поки їм не стане тісно. Після цього вони знайдуть місцину побільше, але на землю не впадуть.

Час в космосі йде повільніше

Це не вигадка режисерів і сценаристів фільмів – це закон природи. Це явище пов’язано з гравітаційним полем, що оточує Землю. Чим далі ви знаходитеся від Землі, тим меншою стає сила поля. Вчені з’ясували, що при наявності в слабкому гравітаційному полі гравітаційних хвиль, швидкість течії часу змінюється. Таким чином, чим сильніше гравітаційне поле, тим повільніше йде час. Цікавий факт: біля чорної діри час взагалі майже зупиняється.

В космосі панує абсолютна тиша

Космос – найтихіше місце у Всесвіті, а все тому, що там немає повітря. Цим пояснюється відсутність звуку при вибухах. Однак, гробова тишина може спровокувати у людини галюцинації або панічні атаки. Тому у Лабораторії Орфілда намагаються штучно створити ідентичні умови для тренування космонавтів.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

За останні 5 хвилин Земля пролетіла 6 тисяч км

Подорожі

Карантин


Читайте також