Цікава та корисна інформація

Топ 10 фактів про їжу, які тобі ніхто не розповість

Їжа – це те, з чим ми маємо справу щодня. Залежно від наших апетитів з нею ми зустрічаємося від двох разів і більше. Тому, щоб ці зустрічі були дійсно приємними і позитивно впливали на нас, необхідно знати, з чим саме ми маємо справу. Зупиніться і прочитайте цих 10 унікальних фактів про їжу, які вам точно ніхто і ніколи не розповість!

Один бургер швидкого приготування в закладах фаст фуду може бути приготований з м’яса 100 різних корів

Це божевільна цифра, але яловичий фарш, який використовується для приготування гамбургерів, складається не тільки з різних частин тіла тварини, а й з різних туш. До речі, таке сировина постачається не тільки в фаст фуди, але і в звичайні продуктові магазини.

Блиск сухофруктам надає автомобільний віск

Можливо, ви помітили, що деякі сухофрукти (цукати, фініки, курага) мають неприродний восковий блиск. Для цього їх покривають спеціальною речовиною – карнаубським воском. Той же віск використовується для полірування автомобілів і паркету, а також інших дерев’яних виробів. Крім того, цю речовину використовують для покриття липким шаром льодяників.

Раніше кетчуп використовувався як ліки

Ще на початку 1800-х люди думали, що помідори володіють цілющими властивостями. Один лікар стверджував, що вони можуть лікувати діарею і розлад шлунка, тому він створив рецепт – щось на зразок кетчупу. Пізніше цей томатний соус стали використовувати як ліки від розладу шлунка. Звісно, до сучасних кетчупів це не має ніякого відношення. Ми не рекомендуємо використовувати такий метод лікування, якщо тільки він не буде схвалений вашим лікарем…

Сир – найфальсифікованіший продукт в світі

Насправді підпільне виробництво сиру дуже поширене. Сир має свій відсоток в списку фальсифікацій! Приблизно 4% всього сиру, виробленого в світі – це підробка, на етикетці якої вам не напишуть справжній склад і країну його виготовлення. У світі існує навіть чорний ринок сиру …

Сендвіч з солониною і яловичиною був ввезений контрабандою в космос

Один відправлений в космос астронавт проніс сендвіч на свій космічний корабель, який вирушав у 6-годинну місію. Коли він вийняв сендвіч в невагомості, він почав розвалюватися, і йому довелося прибрати продукт. Проте, контрабандиста вдалося запідозрити за знайденими в салоні корабля крихтами.

У складі динаміту є арахіс

Арахіс містить масло, яке використовується в якості одного з інгредієнтів при виробництві гліцерину. А всім відомо, що гліцерин є головним компонентом нітрогліцерину – основи динаміту. Згадайте про це перед тим, як будете пекти арахісове печиво …

Деякі люди бояться арахісового масла

Арахісове масло трохи подразнює слизову і склеює зуби, тому деякі люди страждають ірраціональним страхом вживання масла. Для цієї фобії є наукова назва – арахібутірофобія. Арахібутірофобія – це боязливість склеювання зубів саме від вживання арахісового виробу.

Піца Маргарита названа в честь королеви

Коли король Умберто I і королева Маргарита відвідали Неаполь, вони захотіли перекусити якоюсь вишуканою їжею і попросили у офіціанта піцу, яка на той момент була стравою для бідних. Королева так полюбила піцу з моцарелою, що в з тих пір цю страву назвали в її честь.

Кольорова капуста насправді не біла

Як би парадоксально це не звучало, але біла капуста, яку прийнято називати кольоровою – дійсно має кілька забарвлень! Хоча в магазині ми зазвичай бачимо тільки білу кольорову капусту, насправді вона буває фіолетового, оранжевого та зеленого сорту. Помаранчева і фіолетова кольорова капуста містять більше антиоксидантів!

У складі вина є яйця

Оскільки основним його інгредієнтом є виноград, багато хто думає, що вино – це стовідсотково фруктово-ягідний алкогольний напій. Проте, у вині є й інші інгредієнти – це молочний білок, яєчний білок і желатин.

І останній факт, яким ми здивуємо вас сьогодні. При подорожі на літаку наші відчуття від їжі змінюються. Висота над рівнем моря змінює хімію вашого тіла, тим самим провокуючи виникнення неправильного смаку. Тому якщо захочете перекусити або випити щось з перерахованого вище, зробіть це не в небі, а на землі.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Топ 5 нових ідей куди здати старі речі

Подорожі

Карантин


Читайте також