Цікава та корисна інформація

ТОП 10 ДЕЗІНФОРМАЦІЇ ПРО КОНТАКТНІ ЛІНЗИ

Хвилюєтеся, чи варто носити контактні лінзи? Боїтеся, чи не спричинятиме це вам багато дискомфорту? Тоді саме для вас «Deztop» розвінчає найпоширеніші міфи та побоювання щодо контактних лінз.

1. Вони дорогі

Не сперечаємося, є і досить коштовні екземпляри, але зараз вибір настільки широкий, що купівля лінз не вдарить по жодному гаманцю. Кожен зможе підібрати собі найкращий варіант за співвідношенням ціна-якість.

2. Я повинен/повинна купувати лінзи лише у свого окуліста

Насправді, лікар повинен лише виписати вам рецепт на лінзи. А де, в кого, коли і за скільки купувати – цілком ваш вибір. Їх можна навіть замовити в інтернеті. Так вийде навіть дешевше.

3. Я не зможу носити лінзи

Технології їх виготовлення та матеріали, з яких їх роблять, постійно вдосконалюються, тож зараз лінзи максимально комфортні і здатні підкорегувати дуже багато офтальмологічних проблем.

4. Їх важко встановлювати

Пам’ятаєте, як ви вперше їхали на велосипеді? Ви ж, мабуть, падали, мали багато подряпин, проте, все-таки, навчилися! А якщо ви опанували цей навик, то з контактними лінзами точно впораєтеся. Потрібно лише трішки практики та терпіння, і усе неодмінно вдасться.

5. Лінза загубиться в оці

У нашого ока є те, що називається кон’юктивою – це тонка мембрана, яка покриває білкову оболонку ока і з’єднується з внутрішньою стороною повік. Через це лінза просто не може сповзти і загубитися у задній частині ока. Якщо ж ви відчуваєте, що лінза ковзає, то просто поблимайте, і вона стане на місце.

6. Я занадто старий(-а)/молодий(-а), щоб носити контактні лінзи

Для носіння контактних лінз немає конкретного вікового обмеження. Головне — консультуватися з лікарем. Поки є лінзи, які відповідають рецепту, виписаному лікарем, і лікар не заборонив їх використовувати, ви можете носити лінзи.

Що стосується дітей: якщо вони в змозі дотримуватися усіх гігієнічних вимог, то теж можуть носити лінзи. Існує думка, що дитячі очі замалі для лінз, що теж не відповідає дійсності. Але ми ще раз нагадуємо, що завжди варто консультуватися зі спеціалістом.

7. Лінза випаде з ока

Старомодні жорсткі лінзи дійсно мали прикру звичку випадати при нагоді. Проте, з появою м’яких лінз це вже не так. Сучасні лінзи зручно сидять на поверхні ока і рідко випадають. Це може статися лише тоді, коли ви сильно потрете очі.

8. Я повинна відмовитись від макіяжу, щоб носити контактні лінзи

Не потрібно відмовлятися від улюбленої косметики, коли ви починаєте носити лінзи. Насправді є багато косметичних компаній, що продають продукцію для людей, які ними користуються. Ми лише радимо наносити макіяж після того, як вставили контактні лінзи.

9. Носіння лінз призводить до проблем з очима

Самі собою лінзи не повинні спричинювати проблем; річ, швидше, у неправильному догляді та поводженні з ними. Лінзи нічим не відрізняються від інших речей, якими ви користуєтесь, вони так само потребують ретельного догляду, гігієни та очищення.

10. Вони незручні

Мільйони людей у всьому світі користуються перевагами контактних лінз. Звісно, спершу повинен пройти процес адаптації, а потім ви зауважите, що навіть не помічаєте, що носите їх.

Сподіваємося, нам вдалося розвіяти деякі міфи про контактні лінзи!

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

У віях багатьох з нас мешкають демодекси – мікрокліщі, які мають ротову порожнину і навіть кігті.

Подорожі

Карантин


Читайте також