Цікава та корисна інформація

Топ-5 кращих книг геніального письменника Чарльза Буковскі

Чарльз Буковскі — це американський поет, літератор, прозаїк і журналіст, який народився в Німеччині. Він є представником так званого брудного реалізму, і рейтинги його книг в наш час надзвичайно високі. Bukowski написав безліч оповідань, кілька романів і понад тридцять поетичних книг. Однак, починаючи вивчати творчість письменника, варто приділити увагу деяким творам, які перебувають на самій вершині рейтингу.

Жінки — краща книга всіх часів, сучасна проза

Роман Жінки сучасний і захопливий. Читається на одному диханні, і повністю залучає. Вражає самоіронією та енергійністю сюжетної лінії. Головному герою книги 50 років. Він безмежно кохає жінок, і відноситься до них хоч і відверто, але грубувато. І хоч в книзі Women присутній часом трохи шокувальний натуралізм, текст сповнений ліричністю й навіть своєрідною сентиментальністю.

Про кішок (збірник)

Для письменника кішки були джерелом натхнення, тому коли він писав про чотириногих улюбленців, його брутальність і нонконформізм кудись ховалися, а сам автор якимось чином одомашнювався й ставав сентиментальним. Він вважав тварин об’єктом любові й ліками проти усіх хвороб. Читаючи цю книгу, можна помітити щирість і вразливість автора, попри його нецензурну лайку. Для Bukowski кішки — це сила природи, і підтвердженням цього є даний збірник.

Поштамт

Це перший роман автора, який присвячується його роботі на пошті в якості простого каліфорнійського листоноші.

Макулатура

Це останній роман письменника, який присвячується поганій літературі. Тут немає інтриги й належної динаміки, і саме тому книга є просто геніальною. Автор пародіює бульварне читво і демонструє дуже гарне почуття гумору.

Хліб з шинкою

Це сама прониклива книга письменника, яка написана з точки зору вразливої дитини, що вперше стикається з лукавством дорослих, претензійністю і марнославством світу.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Щоб зварити яйце страуса, знадобиться не менше 4-х годин.

Подорожі

Карантин


Читайте також