Цікава та корисна інформація

Топ 5 найбільших тварин на планеті

Навіщо носорогу ріг, як далеко запливає ведмідь і чим їсть кит — відповіді про найбільших тварин на планеті в нашому Топ 5! Справжні гіганти суші й моря — саме так про них говорять. Вони потрапили в категорію топ найбільших тварин у світі, завдяки своїм розмірам. Жодна інше тварина не в силі з ними конкурувати, оскільки крім незвичайної сили, вони наділені впертим характером і гострим розумом. Сьогодні трохи фактів про них …

# 1 Великі кити

Більшість великих китів належать до розряду вусатих. Це вражає, але найбільші тварини у світі — беззубі! Вони фільтрують їжу спеціальним вусом — звідси й назва … Кашалот — це єдиний великий кит, у якого є зуби. Чи знаєте ви про те, що синій кит не тільки найбільша тварина на планеті, але і найбільша істота, що коли-небудь жила на Землі! Навіть дитинчата синіх китів величезні: при народженні вони важать 3 тонни й набирають по 90 кг кожен день протягом першого року життя.

# 2 Слони

Слони, особливо африканські, є другими за величиною тваринами у світі та найбільшими на суші. Найважчий з коли-небудь зареєстрованих слонів важив 10 тонн і досягав 4 метри. Дитинчата африканських слонів теж дуже великі, тому самці потрібно цілих 23 місяці на їх виношування …

# 3 Бегемот

Дитинча бегемота важить близько півтонни, а дорослий бегемот може важити до 4 тонн. «Бегемот» перекладається як «річковий кінь», і вони відповідно до своєї назви проводять до 18 годин в день під водою. Вода їх абсолютна стихія! Їх очі та вуха розташовані високо на голові, але завдяки чималому зросту вони спокійно можуть дихати навіть у глибоких водоймах.

# 4 Носоріг

Існує п’ять видів носорогів: два в Африці й три в Азії. Африканський білий носоріг — найбільший з них, доросла особина важить до 2,5 тонн. Попри свою назву, білий носоріг має темно-сіре забарвлення. Назва «білий» помилково була переведена з бурської мови … Чи знаєте ви, навіщо носорогу ріг? Ріг цьому здорованю потрібен не для захисту в боях, як помилково деякі вважають. Ця частина тіла допомагає тварині розсовувати кущі в пошуках їжі.

# 5 Полярний ведмідь

Білий ведмідь — найбільша хижа тварина у світі. Більша частина його тіла — це товстий шар жиру, який йому необхідний, щоб витримувати сильний холод в природному середовищі існування. Попри свій розмір і вагу (дорослі особини важать до 700 кг), білі ведмеді чудово плавають на далекі відстані. Проплисти 100 км для цього товстуна — справжня дрібниця.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Під час Першої світової війни уряд США особливим указом відніс морозиво до продуктів “життєво необхідних для підвищення морального духу солдатів”.

Подорожі

Карантин


Читайте також