Цікава та корисна інформація

Топ 5 олій, які відновлять пошкоджене волосся

Правильний вибір олії для волосся гарантує швидке відновлення локонів і шкіри голови. Такий засіб має накопичувальний ефект, тому, якщо ви потрапили в точку – то через кілька місяців оточення закидає вас питаннями про цей спосіб відновлення шевелюри. Звичайно, адже саме олії закривають лусочки волосся, роблячи його гладким, надають блиск кольору і рятують від такої поширеної проблеми як розпушеність. На ринку є безліч варіантів, так якому віддати перевагу? Сьогодні ми порадимо Топ 5 найефективніших олій для вашого волосся.

# Кокосова

Кокосова олія (Cocos nucifera) – класика, підходить для будь-якого типу локонів. Дуже добре поєднується з будь-якими ефірними оліями. Вона складається з великих молекул, тому швидко всмоктується шкірою і волоссям. Кокосову олію можна використовувати як до миття голови, так і після. У першому варіанті її окремо не змивають. У другому варіанті цей засіб втирають в підсушене рушником вологе волосся і залишають до повного висихання. Після використання ви отримаєте тонкий кокосовий аромат, м’яке оксамитове волосся, що легко розчісується і не так швидко забруднюється.

# Рицинова

Рицина(Ricinus communis) – ще одна традиційна олія, яка має ефект обволокування. Дуже добре підходить для лікування надмірно пересушеної шкіри голови. Вона містить кислоту, що зволожує шкіру і стимулює ріст волосся. Олію також можна використовувати для брів і вій, які стають набагато густіше вже приблизно через чотири тижні регулярного догляду. Врахуйте, що рицина дуже в’язка, при застосуванні рекомендується її розбавляти іншими оліями.

# Олія примули

Олія примули вечірньої (Oenothera biennis) – містить дуже важливу гамма-ліноленову ненасичену жирну кислоту, яка відновлює еластичність шкіри, допомагає при псоріазі та інших шкірних захворюваннях. Добре регенерує, тому просто незамінна для пошкодженого сонцем і вітром волосся. Застосовується до миття волосся.

# Олія огірочника

Олія огірочника (Borago officinalis) – застосовують для шкіри голови, що страждає екземою, псоріазом або іншими проблемами. Вона має вдвічі більше незамінних жирних кислот, ніж примула вечірня, які необхідні для росту і здоров’я волосся, а також правильного функціонування шкіри. Такий засіб наносять виключно до миття голови.

# Кунжутна

Кунжутна олія (Sesamum indicum) – ще один засіб, який має регенераційну і пом’якшувальну дію на шкіру голови. Вона повністю відновлює шкіру і захищає її від шкідливого впливу вільних радикалів. Займає одне з перших місць в косметичній промисловості, відмінно підходить для дітей. Кунжутну олію використовують як маску, обов’язково до миття волосся.  

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Неможливо стати масоном, будучи атеїстом. Первинна вимога до потенційних членів – віра в якусь вищу силу

Подорожі

Карантин


Читайте також