Цікава та корисна інформація

Вони в шоколаді — Топ 5 мультимільярдерів кондитерського світу

Перші цукерки з’явилися в Стародавньому Китаї та Римській імперії. У той час ще не було цукру, тому для приготування ласощів використовували мед, в який занурювали свіжі фрукти. Звичні нам цукерки з’явилися лише в 1700-х роках в Америці, туди їх переправили французи й англійці. Тривалий час солодощі були доступні тільки для багатіїв, бо цукор був недешевим задоволенням. Хороші цукерки досі в ціні, тому деякі виробники ласощів стали справжніми шоколадними магнатами. Сьогодні представляємо Топ 5 шоколадних мультимільярдерів, солодощі яких розлітаються «на ура» по всьому світу!

5. Вільям Ріглі — власник жуйки Wrigley’s

Вільям Ріглі-молодший — правнук засновника цукеркової династії Wm. Company Wrigley Jr. Саме він в 1999 році збагатився на своїй справі та став найбільшим постачальником жуйки у світі. Як він це зробив? Придумав жуйку без цукру і став рекламувати її як мега-корисний продукт. І світ йому повірив! Попри свій успіх і існування виробництва майже 120 років, у 2008 році Ріглі погодився продати Wrigley’s Chewing Gum компанії Mars Candy за 23 мільярди доларів США після відходу з поста генерального директора.

4. Аксель Обервелл — власник карамельки Toffiffee

Чи пробували ви ці смачні цукерки з карамелькою всередині? Напевно так! Аксель Обервелл — власник цієї карамельної імперії, на якій він і заробив свій перший мільярд! Бізнесмен німецького походження в даний час є генеральним директором August Storck Group, кондитерської компанії зі штаб-квартирою в Берліні. Ця компанія відповідає за виробництво декількох добре відомих європейських брендів цукерок, таких як Werther’s Original, Riesen і Toffiffee. Крім того, Аксель успадкував близько 4 мільярдів від попереднього власника компанії — свого батька.

3. Августо і Джорджіо Перфетто — власники чупа-чупс

Брати отримали свій величезний статок в 7,4 мільярда доларів, успадкувавши компанію свого батька – Perfetti Van Melle. Perfetti Van Melle починала з виробництва жувальної гумки й заробила на цьому величезні статки. Однак незабаром власники перейшли на виробництво інших виробів і скупили кілька кондитерських компаній, таких, як всесвітньо відомий Chupa Chups. Тепер вони випускають не тільки Chupa Chups, а й Mentos, Fruittella і Smint. Така смакота, яка, напевно знайдеться в авто будь-якого джентльмена і в кожній дамській сумочці, щорічно приносить мільярди виручки …

2. Мікеле Ферреро — власник цукерок Ferrero

Мікеле Ферреро — найбагатша людина в Італії й перший з цукеркових королів, який потрапив до списку 100 найбагатших людей світу Forbes під номером 22. Мікеле Ферреро є власником шоколадного гіганта Ferrero SpA, заснованого ще його батьком. Ферреро побудували цілу імперію не тільки однойменного шоколаду. Вони виробляють Nutella, Kinder Chocolate, Kinder Eggs і Tic Tacs. Щорічно ця компанія приносить понад 10 мільярдів доларів чистого доходу, а заощадження шоколадних магнатів вже більш як 27 мільярдів доларів …

1. Сім’я Марсів — власники шоколадки Марс

Власники Марс — це троє братів і сестер, які на даний момент фактично керують шоколадним світом! Їх частки в компанії рівні 20 мільярдів доларів. Mars, Inc – найбільша кондитерська компанія на планеті з річним обсягом продажів, що перевищує 30 мільярдів доларів США. Їм також належать відомі бренди кормів для тварин Pedigree і Whiskas. Будемо сподіватися, що вони не переплутають рецепти … Їх виручка не дивина, враховуючи, що M & M, зроблені Mars, є найпопулярнішими цукерками у світі, які продаються на суму 1,8 мільярда доларів США щороку. Крім того, ці світові шоколадні гіганти виробляють такі відомі солодощі як Mars Bar, Snickers, Milky Way і Maltesers.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

З 1991 року в європейських країнах морква вважається не овочем, а фруктом.

Подорожі

Карантин


Читайте також