Цікава та корисна інформація

Врожай у квартирі – 7 овочів, які можна виростити в горщику

Не у багатьох є можливість купити приватний будинок або хоча б земельну ділянку для ведення господарства. Але часом так хочеться домашнього помідора або салату зі свіжої петрушки. Не варто опускати руки! Сьогодні ми зібрали топ 7 овочів і рослин, який можна виростити прямо на підвіконні, а їх урожай відмінно поповнить полиці вашого холодильника. Отже, приступимо!

1. Кріп

Перше, що необхідно зробити — замочити в теплій воді насіння кропу. Залиште їх у воді мінімум на дві години. Потім підготуйте ґрунт в довгуватих горщиках (для розсади). Посійте вимочене насіння і злегка присипте землею. Накрийте горщик плівкою. Поливайте насіння помірно, кріп не любить надмірної вологи. Забезпечте достатньо сонячного світла, щоб рослина швидше зійшла.

2. Петрушка

Схема аналогічна попередній, але насіння петрушки слід вимочувати не в воді, а в мокрій марлі. Необхідно створити умови такі ж, як і для вирощування кропу. З огляду на те, що петрушка росте густо, після її сходження, паростки слід прорідити й залишити між ними простір 4 см.

3. Базилік

Ця запашна трава, яка використовується для приготування риби та салатів розводиться стеблами. Просто залиште від покупного базиліка кілька стебел, помістивши їх у воду. Коли рослини пустять коріння — пересадіть їх в горщики. Регулярно підрізайте базилік — так він буде рости кущем.

4. Морква

Все, що потрібно для вирощування моркви — глибокий горщик і піщаний ґрунт. Посадіть насіння в горщики через 3 см один від одного і присипте землею. Коли паростки зійдуть, їх потрібно трохи прорідити. Не забудьте, що морква любить регулярний полив.

5. Огірки

І цей овоч можливо виростити в домашніх умовах! Обробіть насіння — помістіть їх в соляний розчин — ті, які спливуть необхідно викинути. Перекладіть насіння в слабкий розчин марганцівки на 20 хвилин, потім злийте і промийте, використовуючи марлю, щоб не втратити самі зернята. Посадіть насіння в ґрунт і накрийте плівкою. Полив паростків проводять теплою водою щоденно. Коли зелень підросте, підготуйте горщики (не менше 6 л) з землею. Висадіть майбутні огірки й змайструйте над горщиком сітку, щоб паросткам було куди витися.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Запальничка була винайдена раніше сірника.

Подорожі

Карантин


Читайте також