Цікава та корисна інформація

ТОП 10 найрідкісніших квітів, яких ви ніколи не бачили

Що може бути красивіше і тепліше квітів? Швидше за все нічого. Але, на жаль, ми навіть і не здогадуємося наскільки різноманітний каталог квітів існує в нашому світі. Якщо задуматися, то кожен з нас зможе назвати лише 10-15 видів.

1. Епіфіллум гостролистий

Кадупул – це абсолютно унікальна квітка. Знайти це диво природи можна хіба що в надрах Шрі-Ланки. На жаль, лише одиниці змогли насолодитися красою цієї рослини, тому що цвіте він лише опівночі, а до світанку вже гине. Кадупул дуже дорогий і цінна квітка, тому як знайти його можна тільки вночі і живе він недовго – його швидка смерть залишається загадкою для вчених.

2. Кемпіон

Кемпіон дуже маленький і дуже рідкісний. У 1992 році його і зовсім вважали вимерлим. Кемпіон мешкає на території Британії в ботанічних садах Гібралтару і Лондона. На жаль, їх залишилося зовсім мало і живуть вони не в найприємніших умовах, а також дуже швидко гинуть.

3. Примарна орхідея

Цей вид орхідей росте виключно в природному середовищі, виростити в домашніх умовах його практично неможливо. Росте орхідея-привид на Кубі й Флориді. Квітка дуже вимогливий до теплоти та вологості, тому знайти його дуже важко. Ще однією особливістю такої орхідеї є відсутність листя. Оскільки і стебло і квітка зеленого кольору, помітити її складно навіть якщо приїхати в середовище її проживання.

4. Космея шоколадна

Космея шоколадна – досить рідкісна, але неймовірно красива квітка, яка мешкає в Мексиці. Свою назву квітка отримала через неймовірного шоколадного запаху і насиченого темно червоного або коричневого кольору. Розквітає космея тільки пізно ввечері. Але, на жаль, в природному середовищі космеї вимерли, тому місця, де їх розмножують знаходяться під суворою охороною.

5. Квітка лотоса (дзьоб папуги)

Безумовно, ця квітка заслуговує звання найкрасивішого у Всесвіті. Свою назву “дзьоб папуги” отримав через незвичайної форми квітки, яка дійсно нагадує дзьоб. Квітка дуже чутливий до температури, тому при нестійкій погоді він гине. На сьогодні дзьоб папуги знаходиться на межі вимирання, тому мало не єдине місце де він росте – Канарські острови – охороняється владою.

6. Ютан Піво

Ютана пола – це рослина ніби з мультфільму про Дюймовочку. Згідно з даними дослідників, цю квітку можна побачити раз в 3000 років. А згідно з легендами ютана пола – це перевтілення Будди і саме тому цвіте воно так рідко. Насправді назвати ютана квіткою дуже складно через його крихітних розмірів, але росте воно на досить великій території – США, Корея, Тайвань і Кіай.

7. Черевичок справжній

Дивлячись на фотографію, стає зрозуміло звідки така назва. Форма квітки дійсно дуже сильно нагадує маленький черевичок. Черевичок справжній – це досить рідкісний вид орхідей, які можна зустріти в Лондоні. Велика частина цих орхідей жовтого кольору, і значно рідше можна зустріти їх у фіолетовому кольорі. Оскільки квітка дуже рідкісний, він є дуже дорогим і цінним.

8. Аморфофаллус Титанічний

Аморфофаллус Титанічний вважається найбільшою квіткою на планеті. На жаль, цвіте він дуже рідко – лише раз в 30-40 років і тільки в низькорослих тропічних лісах Індонезії. Перше, що вражає при вигляді аморфофаллуса – це розмір. Його висота досягає 20 футів!

9. Стронгілодон великолистовий

Через природні умови, які постійно змінюються, стронгілодон великолистовий – досить рідкісна рослина в сімействі гороху і бобових. Росте воно виключно в тропічних лісах Філіппін. Розмір однієї квітки може досягати 3 метрів, а колір змінюється від синього до зеленого.

10. Червоний міддлеміст

Червоний міддлеміст – це рай для перфекціоніста. Ідеально рівні пелюстки й ідеально червоний колір. Але, на жаль, цих квітів залишилося дуже і дуже мало. Зберігаються вони лише у 2 прикладах – в саду Нової Зеландії й в саду зеленого будинку Великобританії. Ще на початку 19 століття квітка була привезена з Китаю до Великобританії, після чого з Китаю пропала.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Дітей слід вчити не ЩО думати, а ЯК думати»

Річард Докінз

Чи знали Ви, що...

Аяваска – шлях до зцілення чи дорога в нікуди? Плюси та мінуси

Подорожі

Карантин


Читайте також