Цікава та корисна інформація

Топ 10 найчистіших пляжів в світі

Карантин закінчився! Ми так довго чекали цього моменту – завантажити автомобіль шезлонгами, парасольками від сонця, купальниками і сонцезахисними кремами… Залишилося тільки вибрати, де саме провести час, адже так хочеться і щоб вода була кришталево прозора, і щоб пісок був чистим, та й щоб антураж радував око! Сьогодні ми склали топ 10 кращих пляжів в світі – і нехай ніщо не зіпсує ваш відпочинок!

10. Ель Салер — Валенсія, Іспанія

Повна назва Playa de El Saler – найкрасивіший і розвинений пляж, який розташований недалеко від Валенсії. Відпочиваючи в цій місцевості, ви знайдете відразу двох зайців – відвідайте прекрасний іспанське містечко і поніжитися на дійсно чистому іспанському пляжі. Врахуйте і те, що пляж дикий, тобто, повністю такий, яким його створила природа.

9. Медвея — Опатійська Рів’єра, Хорватія

Хорватія сама по собі вдале місце для відпочинку, адже саме тут зосереджені всі блага природи – море, скелі, ліси і звивисті шосе. Як правда блаженне місце… Тому, якщо вам пощастило відпочивати в цій країні, що не обходьте стороною кращий пляж Хорватії – Медвіт. Пляж повністю встелена дрібною галькою, крім пасивного відпочинку Медвеєв відмінно підходить для дайвінгу.

8. Порто Кацікі — Лефкас, Греція

Пляж Порто кациком має титул третього найкрасивішого пляжу в світі. Він повністю покритий галькою, тому любителям піщаних зон відпочинку варто відразу перейти до номера 7 в цьому списку. Порто має як свої плюси, так і мінуси. З плюсів – просто подивіться на фото пляжу, з мінусів – саме завдяки привабливою блакиті своїх вод це місце ніколи не буває порожнім або навіть багатолюдним.

7. Спяджі Роза — Буделлі, Італія

Захід на цьому пляжі дійсно нагадує троянду, недарма він так названий! Небо, яке починає огортатися рожевим кольором, а пісок сам по собі грає фарбами від ніжно-рожевого до яскраво-червоного. Пісок придбав цей відтінок від поглинання фрагментів раковин дрібних морських тварин. Дивовижне місце також може похвалитися коралами пісочного кольору, гранітними скелями і м’якою блакитною водою.

6. Вічіно Апелла — Карпатос, Греція

Ще один з найкрасивіших пляжів Середземномор’я – це грецький пляж Апелла, який встелений білосніжним піском. Любителі фотографій на тлі блакитної води – вам точно сюди!

5. Пампелон — Раматюель, Франція

Прекрасний піщаний пляж Пампелон розташований поруч з місцевими французькими виноградниками, тому всім тим, хто хоче насолодитися повноцінним відпочинком з келихом справжнього французького вина, варто відвідати це місце.

4. Златні Рат — Брач, Хорватія

Просто чудово! Пляж Златні Рат перекладається як Золотий Мис і вважається найкрасивішим пляжем на Адріатиці. Він покритий дрібним піском і дрібною галькою. Так як це місце віддалено від решти суші, відвідати його хоче кожен, тому про самоту тут і не мрійте…

3. Петра ту Роміу — Пафос, Кіпр

Друга назва – пляж Афродіти. Згідно з легендою, цей пляж є місцем, де богиня Афродіта виникла з морської піни… Він створює все для абсолютної романтики, тому на пляжі поширені весільні церемонії.

2. Олюденіз — Егейска Рив’єра, Туреччина

Що ще можна додати? Хороший чистий пісок, блискуча галька і синя лагуна… Ніяких додаткових коментарів не потрібно!

1. Навайо — Закінтос, Греція

Можливо, так виглядає рай? Його поверхня вкрита майже білосніжним піском. Особливістю пляжу є іржавий корабель, який свого часу потонув і був винесений хвилями на берег. Бірюзове море, білий пісок і цей раритетний штрих у вигляді контрабандного старого судна роблять свою справу – пляж ставати номером один в нашому рейтингу!

Можна поділитись з друзями:


Читайте також