Цікава та корисна інформація

ТОП 10 неймовірних фактів про нашу планету і її жителів

Ех, а скільки ж незвіданого в цьому прекрасному світі. Завдяки інтернету ми можемо дізнаватися кожен день наскільки він дивовижний і прекрасний. Дізнаватися про світ тварин, людей, їх історії та психології.

Кілька найцікавіших фактів знайшов DEZTOP спеціально для улюблених читачів.

Сушена риба – перше винайдені компанії Samsung

Ця компанія була створена ще в 1938 році. Ми звикли бачити техніку від Samsung, але мало хто знає, що першими продуктами для експорту були продукти харчування. Спочатку це була сушена риба, борошно, потім ще й текстиль. І тільки в 1969 році компанія Samsung випустила свій перший телевізор.

У 1830-х роках кетчуп використовувався як ліки від розладів травлення

Як вважають експерти, кетчуп придумали в Китаї. Але варто зауважити, що тоді це був скоріше соус з маринованої риби або молюсків. І тільки на початку 19 століття виробники почали використовувати томати. Один американський лікар заявив, що кетчуп — ідеальний засіб для боротьби з проблемами травлення. Відразу після цього томатний соус почали масово закуповувати аптеки і продавати споживачам, як ліки.

03:44 – час підйому

Вчені провели експеримент за участю 3 000 жителів Британії. Під час дослідження вони дізналися, що найчастіше учасники експерименту прокидалися о 03:44. Також, Вчені довели, що пробудження в цей час тягне за собою втому протягом усього дня, або навіть бажання заснути.

69 дітей здатна народити одна жінка

Згідно з офіційною статистикою, саме таку кількість дітей народила дружина російського селянина Федора Васильєва, що є абсолютним рекордом. Між 1725 і 1765 роками ця мати-героїня народила 16 двійнят, 7 разів народила трійнят і 4 рази по 4 близнюки. І що дивно на той час, всі діти вижили, за винятком двох.

У Китаї замість сторожових собак використовують гусей

Гуси дуже недооцінені тварини. У них чудовий слух, відмінний зір, вони досить агресивні і вміють голосно подавати голос. Слідуючи з усього цього, в китайській провінції Сіньцзянь поліцейські використовують гусей для нічної охорони сільської місцевості.

Звук включення Windows 95 була створена на Mac


На етапі розробки Windows 95 відомому на весь світ Брайану Іно надійшла пропозиція написати мелодію привітання, яка повинна грати при включенні операційної системи. Сам Брайан звик писати довгі композиції, але завдання йому поставили важче – потрібно щось коротше. Зі слів автора, ми дізналися, що мелодія була написала на Apple Macintosh і як каже він сам: “я ніколи не користувався PC. Не люблю їх”.

Банан — це ягода⁣

Не хочу вдаряться в ботаніку і пояснювати складні терміни, але змушена пояснити, що ягода — це плід, який виростає з однієї квітки, в якому зовнішній шар стінки зав’язі розвивається в м’ясисту їстівну частину. Згідно з цим твердженням, деякі експерти схиляються до того, що до ягід можна відносити помідори, огірки, баклажани і банани.

Сині чорнила запам’ятовуються більше ніж чорні

У слідстві експерименту, вчені встановили, що учасники, які писали синьою ручкою краще запам’ятали написану інформацію, ніж ті, хто писав чорною. Також, вони встановили, що, для того щоб запам’ятати найважливішу інформацію, потрібно скористатися червоним чорнилом.

Кити теж загоряють

Експерти встановили, що вплив ультрафіолету має величезне значення для шкіри китів. Найбільше це стосується синіх китів у зв’язку зі світлою шкірою. Більш того, у деяких ссавців вчені знаходили сонячні опіки.

Знадобиться 10 мільйонів натискань на кнопку миші, щоб спалити 1 калорію

Вельми цікава історія такого роду дослідження. Як то раз до професора Ретта Аллейна прийшла маленька дочка і впевнено сказала: “тато, а ти знаєш, що, клікаючи 1 раз мишкою, ти спалюєш 1 калорію?” Це твердження викликало дуже багато сумнівів у досить розумної людини, тому він вирішив провести експеримент. В ході дослідження, він дізнався, що щоб спалити 1 калорію потрібно клацнути кнопкою миші 10 млн разів.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Там варто бути: Топ 5 найкращих місць в Парижі

Подорожі

Карантин


Читайте також