Цікава та корисна інформація

ТОП 10 найбільш барвистих місць на нашій планеті

Побачивши ці барвисті місця на фотографіях, складно повірити, що ні існують насправді. Деякі з них створила сама природа, а в деякі втрутилася рука людини. Але в будь-якому випадку, це неймовірна красуня, яку варто побачити на власні очі.

Якщо ви не знаєте куди поїхати на відпочинок або що подивитися в тій чи іншій країні, DEZTOP підготував для вас найкращі місця.

Портмейріон, Уельс

Цей курорт, який знаходиться в Уельсі, є єдиним у своєму роді містечком. Давним-давно, майже 100 років тому архітектор Бертран Кло Вільямс-Елліс купив землю, де зараз власне і знаходиться село, і втілив свою мрію, поступово будуючи барвисті будівлі. Сьогодні це чи не найпопулярніше місце в Уельсі для туристів, яких приваблюють яскраві будинки, сучасні кафе і готелі.

Тюльпанові поля, Нідерланди

Найбільш популярна пора року для цієї місцевості – з березня по серпень. В цей час поля випромінюють найяскравіші фарби під час цвітіння тюльпанів. Яких кольорів тут тільки немає – жовті, сині, фіолетові, яскраво рожеві, помаранчеві… Цей список можна продовжувати до нескінченності. У період цвітіння полів сюди щорічно прибуває близько 800 000 туристів, щоб подивитися на 7 мільйонів самих різних кольорів і фарб.

Північне сяйво, Норвегія

Північне сяйво найкраще спостерігати в холодну пору, починаючи від листопада і закінчуючи березнем. Це видовище щорічно вабить мільйони туристів-магічне і зачаровує мерехтіння вогнів, яке складно описати словами. Найкраще його видно на островах Шпіцберген, які розташовані в Північній Норвегії.

Річка Каньо-Крісталес, Колумбія

Настільки барвистою річку можна побачити тільки восени. Свій незвичайний окрас вона набуває завдяки водоростям, які щільно встеляють дно річки. Насичений яскравий колір водоростей перемішується з яскраво зеленим мохом, створюючи неймовірну картину, яку можна спостерігати навіть на метровій глибині.

Бурано, Италія

Мабуть Бурано – це самий барвистий острів у всьому світі. Насправді кольорові будинки це не примха жителів, а позначення власності. Тобто, колись колір будинку допомагав рибалці знайти свій будинок після тривалої риболовлі. Чесно кажучи, це лише легенда… Так воно чи ні, ми вже ніколи не дізнаємося. Але те, що це містечко користується величезною популярністю у туристів – це факт. ДО РЕЧІ, дістатися сюди можна всього за 40 хвилин з Венеції.

Хускар, Іспанія

Легенда цього блакитного містечка вельми кумедна. Майже 10 років тому компанія Sony Pictures захотіла зробити його синім, щоб популяризувати свій мультфільм про синіх істот – Смурфіків. Представники компанії обіцяли жителям, що це тимчасово і пообіцяли винагороду кожному, хто дозволить перефарбувати свій будинок в синій колір. Але, коли місцева влада побачила потік туристів в “село Смурфів”, вирішили залишити все як є. Таким чином інфраструктура села підвищилася, а місцеві жителі почали непогано заробляти.

Ріомаджоре, Італія

Це дивовижне місто є спадщиною ЮНЕСКО. Його унікальність не тільки в безлічі кольорів, а й в тому, що тут абсолютно немає машин через дуже вузьких вулиць. А ще будинки побудовані прямо на скелях над морем. Щороку це барвисте місто приваблює натовпи туристів своєю незвичайною і красивою архітектурою.

Велике призматичне джерело, США

Колись це був самий величезний вулкан у всьому світі. Але близько 600 тисяч років тому відбулося виверження, яке змінило ландшафт місцевості, а термічні джерела створили неймовірне озеро. Колір веселки озеро отримало через бактерії, які в ньому живуть і при високих температурах розмножуються.

Парк Хітсуджіяма, Японія

Найкраще відвідати парк в кінці весни, десь в травні. Саме в цей час підніжжя гори Фуджі покривається щільним рожевим мохом, створюючи приголомшливий ландшафт в контрасті з зеленими деревами. Більше 400,000 рожевих і білих квітів починають розквітати в середині квітня і тоді тисячі туристів приїжджають, щоб подивитися на цей витвір мистецтва.

Розовий пляж, Багами

Незвичайний рожевий колір пісок на острові Харбор придбав завдяки мільйонам частинок раковин форамініфер. Саме через природного походження ніжного рожевого кольору, пляж став відомим на весь світ. А в поєднанні з кришталево чистою бірюзовою водою, пляж справляє неповторне враження на туристів.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Кожен з нас проводить уві сні більше 20 років

Подорожі

Карантин


Читайте також