Цікава та корисна інформація

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Коти – одні з найпопулярніших домашніх тварин у світі. Їхня грайливість та ніжність додають радості та щастя нашому життю. Вони лагідні, піддаються навчанню та досить розумні. У селі вони стають незамінними господарями обійстя, а в місті – справжніми друзями посеред бетонних джунглів. Ось список 10 найкрасивіших порід кішок у світі.

10. Екзотична короткошерста

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Ця порода котів – екзотична короткошерста – була виведена в Америці при схрещуванні перських кішок з американськими короткошерстими. Ці коти дуже спокійні, ласкаві, доброзичливі і напрочуд милі. Вони полюбляють сидіти на колінах у свого господаря і рідко подають голос. Одночасно з тим вони досить активні, грайливі та кмітливі.

Для цієї породи котів характерне широке і пласке обличчя, маленькі вуха і великі очі. Перевагою є те, що їхнє коротке хутро не потребує особливого догляду. Екзотична короткошерста може бути сірого, чорного, коричневого та молочного кольору.

9. Британська короткошерста

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Британська короткошерста – це одна з найстаріших порід кішок. Ця порода була імпортована Великобританією з Єгипту в I ст. н. е. Британські короткошерсті надзвичайно ласкаві і спокійні. Вони міцно прив’язуються до членів сім’ї і добре ладнають з іншими домашніми тваринами.

Їхнє хутро коротке, але дуже густе, пружне і тверде на дотик. Найпопулярніші кішки цієї породи сірого (з легким відтінком блакитного) кольору, хоч є також чорні, білі, золотисто-руді та коричневі кішки.

Читайте також: ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ПОРІД СОБАК

8. Абісинська кішка

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Існує кілька гіпотез про походження цієї породи, одна з яких твердить, що абісиньські кішки були виведені від своїх диких неодомашнених родичів. Мабуть, саме це і відбилося на характер абісинки: ця кішка дуже жвава, рухлива, активна та грайлива, вона не любить бути замкненою в тісних приміщеннях і потребує простору.

Попри це тварина дуже слухняна і легко дресирується. Її навіть можна привчити приносити предмети. Характерною ознакою абісинських кішок є великі широкі вертикально поставлені вуха.

7. Бірманська кішка

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Вважається, що цю породу кішок почали розводити служителі храмів та монастирів Бірми (колонія Британської імперії до 1937 року, сьогодні – Республіка Союзу М’янма), де їх вважали священними.

Особливість цієї породи – це характерне сіро-молочне забарвлення, довга шерсть та темно-блакитні овальні очі. Ці кішки дуже лагідні, спокійні, кмітливі та дружелюбні. Вони легко уживаються з іншими домашніми тваринами і люблять бути завжди поруч зі своїми господарями.

6. Тойгер

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Уважно подивіться на цього котика. Нікого не нагадє? Саме так, особлива риса цієї породи – неймовірна схожість з тиграми. Сама назва натякає на вигляд цього кота: поєднання двох англійських слів “toy” – іграшка і “tiger” – тигр, тобто “іграшковий тигр”.

Тойгери грайливі, легко прив’язуються до людей і піддаються навчанню. Але будьте обережні: ці коти люблять полювати на маленьких тварин, тож разом із папугою чи мишкою він не зживеться.

Читайте також: ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ТВАРИН У СВІТІ

5. Шотландська висловуха

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Завдяки своєму кумедному та милому вигляду ці кішки стали справжніми зірками Інтернету. Їхньою характерною особливістю є вуха, які загнуті вперед і вниз. Причиною незвичайної зовнішності цих кішок є генна мутація. Вони також мають кругле обличчя і великі круглі очі.

Шотландські висловухі мають спокійний, врівноважений характер, легко знаходять спільну мову з іншими домашніми тваринами та дуже прив’язуються до людей.

4. Регдол

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Регдол – це приваблива напівдовгошерста кішка з дивовижними блакитними очима. Вона дуже ласкава, ніжна, миролюбна і прихильна до людей. Коти цієї породи надають перевагу товариству людини перед будь-яким іншим і не зносять самотності, усюди йдуть за господарями. А ще вони відомі тим, що вітають вас у дверях так само, як сторожові собаки.

Однак основна їхня особливість полягає в наявності зниженого м’язового тонусу (явище, якому поки що не можуть дати пояснення). Варто тільки взяти кішку на руки, як одразу відчуєш, що вона повністю розслабилася.

3. Мейн-кун

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Назва породи Мейн-кун досить символічна: частка “Мейн” вказує на те, що родом вони зі штату Мен у США, а “Кун” – через схожість з єнотами (від англ. “coon” – “єнот”). Ці кішки особливі тим, що часто виростають до великих розмірів, іноді вони сягають більше 10 кг. Їхня шерсть густа та кошлата, очі великі, круглі та виразні.

Мейн-куни за характером дружні та грайливі, легко адаптуються до різноманітних умов навколишнього середовища.

Читайте також: ТОП-10 СВІТЛИН ІЗ ВСЕСВІТНЬОГО ФОТОКОНКУРСУ СОБАК

2. Сіамська кішка

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Сіамська кішка – це порода кішок, що не одне століття жили при палацах і храмах у Сіамі (Таїланді), поки король не подарував пару сіамських кішок британському консулові.

Характерна риса сіамських кішок – насичені темно-сині або блакитні очі. Ці кішки дуже елегантні та стрункі. Їхнє тіло довге, у формі труби, а лапи акуратні та маленькі. Хутро в сіамських кішок коротке, блискуче і ніжне на дотик.

Характер цих кішок незвичайний. Вони дуже енергійні, рухливі, кмітливі, спритні й швидкі істоти. Складається враження, що вони невтомні, а їхній допитливості немає меж.

1. Перська кішка

Топ-10 найкрасивіших порід кішок

Довгошерсті та елегантні перські коти – одна з найстаріших і найпопулярніших порід кішок у світі. Вважається, що ця приваблива порода котів походить з Персії (колишня назва Ірану).

Хутро цих кішок надзвичайно довге (до 15 см) та густе, має ніжну, тонку текстуру. Хвіст дуже пухнастий, особливо на кінчику. Перські коти існують в понад 80 кольорових варіантах, включаючи білий, чорний, шоколадний, рудий, кремовий та сірий.

За характером перси доволі ледачі, спокійні, тихі і дружелюбні.Більшість власників кішок люблять цю породу за їхню тиху та спокійну поведінку – вони ніколи не гасають і не стрибають по дому і більшу частину свого часу люблять проводити з членами дому та іншими домашніми тваринами.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Щастя – вибір кожного. Топ 5 способів бути щасливим

Подорожі

Карантин


Читайте також