Цікава та корисна інформація

5 причин свербіння голови та способи їх усунення

Він може бути постійним або тимчасовим. Він може початися вдома або в гостях. Найгірше, коли він застає вас зненацька в людному місці. Він — це свербіж шкіри голови. І з цією проблемою необхідно боротися. Перш за все прочитайте статтю і виключіть всі 5 подразників, які негативно впливають на вашу шкіру, можливо цього буде достатньо, щоб ви знову повернулись до свого комфорту.

1. Мийте волосся тільки теплою водою

Багато хто любить приймати гарячу ванну або душ. Однак це не зовсім корисно для голови, бо гаряча вода має властивість пересушувати шкіру. Візьміть у звичку мити волосся теплою або злегка прохолодною водою. Незабаром ви відчуєте, що свербіж зовсім пройшов.

2. Змініть шампунь

Ви вибираєте шампунь за типом волосся, чи не так? Це зовсім неправильно. Якщо у вас жирне волосся, але чутлива або суха шкіра голови (так, буває і таке поєднання), то шампунь для жирного волосся погіршить ситуацію. Такі засоби занадто агресивно впливають і на волосся, і на шкіру — змиваючи захисний шар шкірного сала. У підсумку ми маємо пересушену шкіру голови, яка постійно свербить. Вибирайте шампунь тільки за типом шкіри голови. Якщо помітили сухість — скористайтеся засобом спрямованим на зволоження. А якщо все-таки жирність — придбайте м’який шампунь для чутливої шкіри.

3. Перевірте склад шампуню

Якщо в одній з перших позицій складу шампуню ви виявите таку речовину як сульфат натрію або лаурилсульфат, знайте, що це і є основна причина свербіння голови. Крім свербежу ця речовина здатна викликати сильне випадання волосся. Змініть ваш засіб на більш натуральний. Як переконається, що шампунь дійсно натуральний? Все просто — такі засоби гірше піняться через відсутність в них сульфатів.

4. Не сушіть волосся гарячим повітрям

Більшість з нас до сих пір користуються фенами зі старою функцією — подачею гарячого повітря. Це сильно пересушує шкіру голови, призводить до випадіння волосся і лупи. Не обов’язково купувати дорогий фен з купою функцій, досить буде дешевого приладу з можливістю подавати холодне повітря.

5. Зробіть профілактику від паразитів

Це звучить не дуже приємно, але придбайте засоби для боротьби з волосяними паразитами. Навіть найчистіша людина, постійно перебуваючи в колективі між інших людей, ризикує підхопити від когось такий неприємний “подарунок”. Профілактика у вигляді шампуню і бальзаму не буде зайвою і не завдасть шкоди вашому здоров’ю.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Тільки на 20% фотографій, розміщених в Інтернеті, ви можете побачити щось інше крім оголених жінок.

Подорожі

Карантин


Читайте також