Цікава та корисна інформація

3 помилки, яких слід уникати, перебуваючи у відносинах

relationship-logo

Всі ми отримуємо поради про те, як налагодити відносини. Зазвичай у формі того, що ви повинні робити. А як щодо того, чого робити не слід? Ми зробили невеликий список найважливіших речей, які ви не повинні робити, якщо хочете, щоб ваші відносини були успішними.

Робити все для себе

doing-to-myself

Ми, люди, часто буваємо егоцентричними істотами. Наш світ прагне обертатися навколо нас самих і того, чого ми хочемо. У цьому є сенс, але це не найкраще ставлення до відносин.

Коли ви вступаєте у відносини, немає нічого поганого в тому, щоб знати, чого ви хочете. Наявність очікувань – це хороший спосіб уникнути відносин з неправильною людиною. Однак коли ви знайдете хорошу людину, з якою ви хочете бути разом, вам потрібно перестати думати про термін “Я” і почати думати про термін “ми”.

Ми всі хочемо і потребуємо підтримки і турботи з боку наших близьких. Але ми часто забуваємо про те, що як ми можемо отримати її, якщо ми її не даємо? Як ви можете очікувати, що ваш партнер буде рахуватися з вашими почуттями, якщо ви не рахуєтеся з його почуттями?

На щастя, це не так вже й складно виправити. Вам просто потрібно почати думати про те, що зробить вашого партнера щасливим. Непогано було б поспілкуватися з ним, щоб він теж міг розповісти вам про це. Потім, маючи під рукою цю інформацію, зробіть все можливе, щоб зробити його щасливим.

Пам’ятайте, що у відносинах немає “я”. Враховуйте потреби і бажання вашого партнера. Якщо ви зробите це, ви виявите, що ваш партнер, швидше за все, також враховуватиме ваші потреби та бажання.

Невміння слухати

inability

Спілкування – це величезний фактор, коли мова йде про успішні відносини. Спілкування – це не просто розмова. Ви повинні вміти слухати.

Слухання полягає в тому, щоб припинити свої дії, приділити партнеру всю свою увагу і дійсно почути, що він говорить. Ви хочете уникнути захисту. Ви також хочете вислухати його. Це означає, що ви не повинні починати обмірковувати свою відповідь, поки партнер продовжує говорити.

Коли він закінчить, зробіть паузу. Осмисліть сказане ним. Якщо ви відчуваєте себе захисником або засмученим, постарайтеся дати собі можливість заспокоїтися. Цінне спілкування вимагає, щоб ви почули і визнали те, що партнер хоче сказати.

Почуття людей важливіше фактів. Принаймні, коли мова йде про відносини. Якщо ви сказали або зробили щось, що його засмутило, визнайте це. Якщо необхідно, вибачтеся. Доводити йому, що те, що ви сказали або зробили, не було образливим, марно. Партнеру було боляче. Тому він і заговорив про це.

Ви можете пояснити, що ви мали на увазі, але не варто говорити, що їхні почуття помилкові. Вам би не сподобалося бути на іншому кінці цієї дискусії, так чому б і йому?

Пам’ятайте, що єдиний спосіб “виграти розмову” – це дійсно вести її. Це означає слухати і реагувати відповідним чином.

Небажання йти на компроміс

compromission

Мова йде про те, щоб зрозуміти, що ви не ідеальні. Як і партнер. Ви будете робити або не робити те, що дратує вашого партнера. Те ж саме і для нього. Якщо ви хочете, щоб вони змінили ці звички або поведінку, ви також повинні прийняти, що вам доведеться змінити і деякі свої.

Компроміс у відносинах зазвичай стосується дрібниць. Наприклад, залишити сидіння унітазу піднятим або прибрати посуд. Це також може бути пов’язано з тим, як ви ставитеся до партнера.

Інший аспект компромісу насправді протилежний тому, про що ми тільки що писали. Іноді потрібно залишити деякі дрібниці в минулому. Якщо хтось постійно ставить взуття не на те місце, запитайте себе, чи варто через це засмучуватися? Особливо якщо ви поговорили з ним і знаєте, що він намагається?

Якщо партнер відверто ігнорує ваші прохання, це вже зовсім інше питання про повагу. Ми повинні пам’ятати, що ті речі, які хвилюють його, не хвилюють вас? У вас є речі, які хвилюють вас, але не хвилюють його. Ви не зобов’язані починати піклуватися, але ніколи не завадить внести невеликі зміни, щоб зробити свого партнера щасливим.

Мова йде про невеликі аспекти ваших відносин. Якщо ваш партнер вимагає, щоб ви повністю змінили свою особистість, то, швидше за все, він не для вас. Ви для нього не проєкт, за яким він повинен отримати 5+. Якщо вони не можуть впоратися з вашими основними рисами характеру, то навряд чи у вас щось вийде.

Те ж саме відноситься і до вас. Якщо для того, щоб бути щасливим, вам потрібно, щоб змінився весь характер вашого партнера, вам краще пошукати інше місце. Навіть якщо він зміниться заради вас, це призведе до проблем в майбутньому. Партнер буде ображатися на вас.

Висновок

Якщо ви зможете працювати над цими трьома речами, ваші відносини будуть мати більш міцний фундамент. Крім того, ви можете поставити собі питання, А що якщо мій партнер не робить цих речей? Ну, надія в тому, що якщо ви будете робити їх, то вони будуть реагувати відповідним чином. Якщо ж ні, і ви нещасні, можливо, прийшов час пошукати більш відповідного партнера.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Оси за смаком нагадують кедрові горішки, черв’яки – підсмажений бекон, а жуки – яблуко.

Подорожі

Карантин


Читайте також