Цікава та корисна інформація

Не тільки кавою: Топ 5 безпечних способів підвищити тиск

Головний біль, млявість і небажання що-небудь робити … Це найчастіші симптоми такої проблеми як знижений тиск — гіпотонії. Ви можете не знати про неї, списуючи все на втому. Проте, якщо ви відчуваєте себе погано й у вас болить голова — прийшов час відкласти в сторону вічну помічницю чашку кави й взяти в руки тонометр. Гранична межа нормального тиску 90/60. Все, що нижче цієї межі — гіпотонія. Хвороба може бути безпечна тільки в одному випадку — якщо ви її не помічаєте, у вас немає головного болю і нездужання. Якщо ж ви постійно п’єте каву в надії прокинутися і підбадьоритися — пора звернутися до лікаря, адже напад гіпотонії може привести до інфаркту. Сьогодні ми представимо 5 безпечніших способів ніж кава, щоб підвищити тиск. І пам’ятайте, застосовувати їх потрібно вкрай рідко, краще звернутися до фахівця.

1. З’їсти солоне

Солоний огірок або шматочок будь-якого сиру чи ложка рису политого соєвим соусом. Також відмінним варіантом стане невеликий шматочок бринзи. У цих продуктах міститься сіль — хлорид натрію. Він швидко підвищує тиск. Спосіб ефективний, але зловживати ним не варто. Надлишок солі призведе до серцевих нездужань.

2. Випити води

Стакан простої фільтрованої або кип’яченої води допоможе збільшити обсяг крові. Кров стане сильніше тиснути на судини, і тиск підвищиться.

3. Одягти тісні гольфи

Спробуйте надіти тісні гольфи або високі шкарпетки (в разі, якщо є спеціальні компресійні — скористайтеся ними) – вони здавлять ноги та зменшать циркуляцію крові в кінцівках, перегнавши її до основних судин. Від такого методу тиск повинен піднятися досить швидко.

4. Схрестити ноги

Необхідно сісти в позу, коли одна нога лежить на інший. Це альтернатива попередньому способу зі шкарпетками, але дія у нього точно така сама. Якщо ви стоїте, можна також схрестити ноги, щільно стиснувши їх — кров підніметься вище до основних судин, підвищуючи тиск.

5. Випити кави

Без старої класики ніяк. Варто тільки відзначити, що кава ефективна виключно для людей, які п’ють цей ароматний напій рідко. Ті, хто вживає каву щодня, можуть не розраховувати на підвищення тиску таким методом, оскільки їх організм вже звик до кофеїну і не зреагує на нього належним чином.

Можна поділитись з друзями:


Читайте також