Цікава та корисна інформація

ТОП 10 сильних фільмів для представниць слабкої статі

Часом жінки люблять втягуватися в чужі історії, переживати й радіти разом з героями. Але ця добірка фільмів зможе вселити в представниць слабкої статі віру в себе, свої сили й мрії. Кожна зможе знайти в них відповіді на ті питання, які давно шукала.

Top10 підготував для вас 10 дуже сильних фільмів, які нагадають про силу жіночого духу.

Зимова кістка (США, 2010)

Фільм повідає історію 17-річної дівчини Рі, яка живе в одному будинку з хворою матір’ю, молодшими братом і сестрою. Фінансове становище сім’ї залишає бажати кращого. Зовсім недавно глава сімейства, який займався виготовленням метамфетаміну, вийшов з в’язниці, але додому повертатися не став. І тому була причина – він заклав будинок і ділянку. Тепер сім’я повинна внести заставу, інакше залишиться без даху над головою.

Макбет (Великобританія, 2015)

Події фільму відбуваються в XI столітті. Одного разу шотландський лорд дізнається, що незабаром стане королем. Тоді він вирішує вбити панівного короля Дункана, щоб швидше зайняти трон. Макбет з дружиною нещодавно втратили дитину, і дружина боялася втратити ще й чоловіка. Тому вона вирішує втрутитися в боротьбу за трон короля.

Королева (Франція, 2006)

Фільм повідає нам про важкий період життя королеви – втрати принцеси Діани. Вона на самоті намагається впоратися з втратою, адже проявляти почуття на публіці не в її правилах. Але прем’єр-міністр Тоні Блер має на це свою думку. Він вважає, що така байдужість до втрати принцеси непробачна для корони.

Все про Ніну (2018)

У центрі сюжету юна Ніна Гель і її головна мрія – стати успішним коміком. Починає вона змалечку – виступи в маленьких клубах в жанрі стендап. Це був хороший старт для її кар’єри, але особисте життя у дівчини все ніяк не складалася. Ніна розлучається зі своїм хлопцем Джо, і щоб уникнути зустрічей з ним переїжджає в Лос-Анджелес. Її життя поступово налагоджується, але одного разу минуле дає про себе знати й в Лос-Анджелесі з’являється Джо.

Хороша дівчинка (США, 2002)

“Хороша дівчинка” – це дуже чуттєва історія кохання. У центрі сюжету працівниця супермаркету Жюстін Ласт. Її життя нічим не примітна-робота, будинок і чоловік Філ, який те й робить, що лежить на дивані, покурюючи марихуану з другом Буббою. Одного разу на роботу приходить новий касир-молодий Том. Між ними зароджується дружба, потім спалахує Іскра. Вони змушені приховувати свій роман від усіх, але схоже, що Бубба про щось здогадується.

Помста від кутюр (Австралія, 2015)

Події відбуваються в 50-х роках минулого століття десь в глибині Австралії. Одним прекрасним днем в містечко прибуває Тіллі Дуннейдж, яка відразу привертає увагу місцевих громадян. Давним-давно, вона була звинувачена в смерті однокласника і відіслана в дитячий інтернат. Тепер вона повернулася на батьківщину, щоб забезпечити старість напівбезумної матері. Але це не головна мета її візиту-дівчина дуже хотіла розібратися в подіях минулого і з’ясувати хто все-таки винен.

Суфражистка (Великобританія, 2015)

Ця кінострічка піднімає дуже актуальну у 21 столітті тему-фемінізм. Рух суфражисток, які хотіли домогтися виборчого права для жінок бере свій початок ще з кінця XIX століття. У центрі сюжету молода модниця, яка працює в пральні. Це дуже важка і вельми невдячна праця. День у день вона тяжко працює, щоб заробити на шматок хліба, але Мод змирилася з долею. І тоді її життя безповоротно змінилася.

Подвійний прорахунок (США, 1999)

Це історія щасливого і водночас злочинного кохання. Ліббі й Нік ніби як щасливі в шлюбі. Але одного ранку дівчина прокидається і бачить жахливу картину – чоловіка немає, а кругом все в крові. Берегова охорона бере її під арешт за звинуваченням у вбивстві коханого. І що дивно наводить на суді неспростовні докази. Але сидячи у в’язниці, вона дізнається, що чоловік живий. Тоді він підставив її, щоб прибрати до рук активи. На щастя, співкамерницею Ліббі виявилася адвокат. Вона допомогла ошуканій дівчині достроково вийти з тюрми і наостанок розповіла, що тепер та має право пристрелити чоловіка серед білого дня прямо посеред вулиці, і згідно 5-тій поправці, її не зможуть засудити.

Репортерша (США, 2016)

На початку 21 століття одна телевізійна журналістка Кім Бейкер відправляється в Афганістан в якості військового кореспондента. Там вона зустрічає кореспондента BBC News Танею Вандерпол і шотландського фотографа Іеном Макелпі. Між ними зав’язується дружба – вони допомагають один одному в роботі. Там дівчина змінює свій світогляд, погляди на певний речі і на життя в цілому.

Заперечення (Великобританія, 2016)

Одного разу історик Девід Ірвінг подає до суду на відому письменницю Дебора Ліпштадт і її видавництво за наклеп. Тоді жінка і її команда адвокатів починають збирати докази, які зможуть довести неправоту Ірвінга. Наперекір тому, що її відмовляють доводити справу до суду, Дебора вирішує довести справу до кінця.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Око страуса більше, ніж його мозок

Подорожі

Карантин


Читайте також