Цікава та корисна інформація

10 мобільних додатків для книголюбів

мобільні додатки для книг

Книголюби витрачають мало часу на просиджування у гаджеті, – куди цікавіше цей час приділити читанню. Але ера смартфонів затягує у цифрові тенета навіть найзатятіших букловерів і нічого поганого в цьому немає.

Сьогодні на свій смартфон можна завантажити цілу бібліотеку, вести читацький щоденник, оцінювати прочитані книжки, писати рецензії і навіть публікувати власні твори.

Deztop підібрав топ-10 мобільних додатків, які зацінить кожен книголюб.

1. Bookshelf

Your virtual library

Справжня знахідка для тих, хто любить вести облік прочитаного. Тут можна записувати прочитані книги, писати власні рецензії, створювати віртуальні книжкові полиці за жанрами (чи вигадати власний поділ) і додавати книги у список бажань.

А ще додаток виводить круту статистику: ви можете дізнатися, скільки прочитали за рік чи місяць, скільки в середньому сторінок на день читаєте і яка середня товщина ваших книг.

2. Read More: Reading Habit Tracker

Зберігайте книги, які читаєте або вже прочитали, складайте списки бажань, шукайте нові книги і ведіть статистику прочитаного.

Можете додавати улюблені цитати з книг – записувати у додатку чи робити фото сторінок і підкреслювати маркером безпосередньо в телефоні.

А за досягнення нових цілей додаток нагороджує призами – електронними книжковими закладками. Найпочеснішу – золоту з короною – отримаєте після прочитання 200 книжок.

Чим додаток сподобався – на відміно від інших додатків для статистики прочитаного, в цьому сканер штрих-кодів розрізняє книги українських видань. Не всі правда, але в інших додатках не сканує взагалі жодну. Тому це вже плюс.

3. Goodreads

Один з найпопулярніших додатків свого жанру, тому особливого представлення не потребує.

Додавайте книги у власну електронну бібліотеку, пишіть рецензії, діліться з друзями відгуками, ведіть власну статистику і створюйте списки бажань.

Простий інтерфейс, велика кількість користувачів – а отже, й оцінок та відгуків на книги і максимум корисних для читача функцій.

4. Bookshelf

Save your books and analyze statistics

Ще один додаток для створення власної віртуальної бібліотеки з прочитаних книг. Як і в попередніх, тут можна записувати прочитані книжки, створити список бажань і змагатися з друзями.

Що його помітно вирізняє – це крута статистика. В цьому додатку вона найдетальніша. Кількість прочитаних сторінок, найдовша і найкоротша книги, середнє число сторінок в день, найбільш “читабельний” місяць і рік і багато іншої цікавої інформації з вашого читацького життя.

5. Handy Library

Керуйте власною домашньою бібліотекою, фільтруйте книги на улюблені, прочитані і непрочитані, створюйте список бажань, шукайте книги онлайн і пишіть власні відгуки чи улюблені цитати.

З цікавого:

  • якщо любите позичати книги (комусь чи в когось) – додаток нагадає вчасно повернути;
  • є можливість поставити нагадування, щоб виробити в собі регулярну звичку читати (хоч для книголюбів це непотрібна фукція);
  • можна створювати власні підбірки книг і ділитися ними (наприклад, колекція книг про собак).

6. Reading Planner

Додаток для тих, хто любить організованість і цінує свій час. Додавайте книгу, встановлюйте кінцеву дату для прочитання і оптимальний режим – по одній сторінці в день, по розділу на тиждень тощо. Додаток сам нагадуватиме вам про книгу і покаже, наскільки ви відстаєте чи випереджаєте свій план.

Згодиться, якщо читаєте книги для роботи чи навчання. Особливої цікавості немає, але прочитати до кінця місяця треба обов’язково? Додаток розрахує все за вас.

7. Bookmate

Bookmate – не просто зручна читалка з багатьма кльовими налаштуваннями, а й соціальна мережа для книголюбів. Тут можна додавати друзів, стежити за тим, що вони читають і слухають, ділитися враженнями і цитатами і отримувати лайки.

Крім того, це ще й велика онлайн бібліотека з книгами у форматі EPUB і FB2 та аудіокнигами українською, російською та іншими мовами.

Додаток можна синхронізувати з усіма пристроями і читати й слухати в режимі офлайн.

8. To Read – Reading List

Список покупок для книголюба. Тут можна створювати списки бажань, додавати вже прочитані книги, групувати їх за жанрами і папочками – словом, все, як люблять закохані в книжки.

9. Bookly – Read More Books

Ще один планер читання. Створюйте власну бібліотеку, встановлюйте нові планки по кількості прочитаних сторінок і книг, переглядайте статистику тощо.

Додаток нагородить за нові рекорди в читанні і нагадає, якщо ви давно не бралися до книги. Можна навіть засікати час і дізнатися, за скільки ви прочитуєте певну кількість сторінок.

10. my Reading Record

Встановлюйте читацькі цілі і досягайте їх. Отримуйте нагороди за побиті рекорди, ведіть статистику прочитаних книг і діліться успіхами з друзями. Книги можна додавати прямо з Google Books або вводити вручну.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

КНИЖКОВІ НОВИНКИ 2020: ЧОГО ОЧІКУВАТИ ВІД УКРАЇНСЬКИХ ВИДАВЦІВ

ПОВНОМАСШТАБНЕ ЧТИВО: 10 КНИГ-ТОВСТУНІВ, ВІД ЯКИХ НЕСИЛА ВІДІРВАТИСЯ

ТОП-10 ДЕТЕКТИВІВ ІЗ НЕПЕРЕДБАЧУВАНИМ ФІНАЛОМ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Речі, якими ти володієш, в підсумку володіють тобою»

х/ф  “Бійцівський клуб”, 1999

Чи знали Ви, що...

З 1991 року в європейських країнах морква вважається не овочем, а фруктом.

Подорожі

Карантин


Читайте також