Цікава та корисна інформація

6 книжок про любов, від яких не буде так солодко

6 книжок про любов, від яких не буде так солодко

Всі звикли, що любов, описана в книжках, – обов’язково неземна, майже завжди взаємна і просто ідеальна. Чоловіки називають своїх обраниць “зіроньками” та “серденьками” і готові носити на руках в буквальному сенсі, жінки чекають на того єдиного, а зустрівши його, закохуються самовіддано і палко.

Але не завжди “живуть вони довго і щасливо та помирають в один день”. Якщо хочете вийти за рамки історій чергових Попелюшок, тоді ця підбірка книг для вас.

Любов під час холери, Габрієль Гарсія Маркес

6 книжок про любов, від яких не буде так солодко

Прекрасний роман Маркеса про любов, яка вже півстоліття чекає своє втілення. За цей час герої знайомляться з різними іпостасями цього почуття, проходячи через самотність, смуток, відстань та час.

Колись головна героїня роману Ферміна Даса знехтувала юнацькою любов’ю Флорентіно Аріси і стала дружиною поважного доктора. Але Флорентіно чекає свого часу – цілих 54 роки… Здається, у нього вже зовсім не залишилося часу, і все ж він домагається свого – і двоє літніх людей, які окремо прожили свої повноцінні життя, нарешті все ж з’єднуються. Вони вирушають у круїз на кораблі, що належить Арісі, а щоб уникнути зайвих зупинок для митних перевірок і пересудів, вивішують прапор, який означає, що на судні — хвороба. Однак з таким прапором їх не пускають ні до одного порту. І вони пливуть і пливуть…

Долі та фурії, Лорен Грофф

6 книжок про любов, від яких не буде так солодко

Глибока і болюча розповідь про любов, шлюб і правду, викладена з двох точок зору: чоловіка і дружини. Те, що здається йому очевидним, їй виглядає зовсім іншим. Розказана ним історія кардинально інша, аніж та, яку розповідає вона.

Роман “Долі та фурії” одразу після публікації опинився у списку улюблених книжок Барака Обами, а також увійшов до рейтингів найкращих книжок року за версією Amazon, Washington Post, Time, Kirkus та інших ЗМІ.

Татуювальник Аушвіцу, Гізер Морріс

6 книжок про любов, від яких не буде так солодко

Книга про любов, яка народжується в тому місці, де для неї місця фактично нема. Реальна історія кохання Лалі Соколова, чоловіка, який робив татуювання в концентраційному таборі для в’язнів та Гіти Фурман. Коли у неї стерлося татуювання з порядковим номером, він мав набити нове… Це було кохання з першого погляду.

Їхню історію кохання Гізер Морріс записала зі слів самого Лалі, з яким авторка випадково познайомилася 2003 року. Відчуваючи до Гізер довіру, літній чоловік наважився розповісти їй найпотаємніші подробиці свого життя під час Голокосту.

Витівки кепського дівчиська, Маріо Варгас Льйоса

6 книжок про любов, від яких не буде так солодко

Европейські критики охрестили книжку Маріо Варгаса Льйоса, до речі, лауреата Нобелівської премії з літератури, любовною саґою століття.

Герой роману з дитинства закоханий у “кепське дівчисько”, яке періодично з’являлось у його житті та зникало у пошуках нового багатшого чоловіка. Кожна її поява – окремий розділ книжки, де “слухняного хлопчика” Рікардо оточують інші люди, події, країни. Це і революційні рухи в Парижі, і перуанські партизани, і Лондон, і японські ґанґстери, і єврейські перекладачі.

“Кепське дівчисько” буде робити так все своє життя – зявлятися і щезати, міняти імена, національність, документи, чоловіків… А Рікардо її кохатиме всі ці роки і шукатиме – аж доки вона не з’явиться востаннє…

Венера в хутрі, Леопольд фон Захер-Мазох

6 книжок про любов, від яких не буде так солодко

Історія, яка переплюне усі 50 відтінків сірого, чорного чи будь-якого іншого кольору. Вже саме ім’я автора книги – Леопольда фон Захер-Мазоха – викликає в одних відразу, а в інших захоплення.Більшість його знає як засновника непересічної форми сексуального задоволення “мазохізму”. Багато його творів присвячені подорожам Галичиною. Одним з таких є “Венера в хутрі” – роман про любов та насолоду.

Сюжет роману розпочинається на одному з курортів в Карпатах. Тут тридцятирічний Северин зустрічає справжню богиню – Ванду фон Дунаєву. Вона високомірна, холодна і збудлива, що й захоплює Северина.

Герої скріплюють свої стосунки договором, в якому йдеться про те, що Ванда має право робити все що захоче зі своїм обранцем. Куди заведуть фантазії цієї жінки не може передбачити ніхто…

Коханець леді Чаттерлей, Девід Герберт Лоуренс

25 найкращих книг класичної світової літератури

Перша публікація роману «Коханець леді Чаттерлей» Девіда Герберта Лоуренса у 1929 році у Великобританії викликала неабиякий скандал. Цей твір затаврували як порнографію, і тривалий час він був заборонений у багатьох країнах.

Лоуренс вважав, що секс – основа стосунків чоловіка і жінки, і довів це на прикладі історії нездоланної пристрасті Констанс Чаттерлей, дружини покаліченого на війні аристократа, до єгеря власного маєтку.

Більше цікавого зі світу книг, книжкові підбірки, новини, цитати, огляди на рецензії на книжковому блозі abook.s

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

КНИГА НА СНІДАНОК: ТОП-7 КНИЖОК ДЛЯ РАНКОВОГО ЧИТАННЯ

10 КНИГ, ЯКІ ІНТРИГУЮТЬ СВОЄЮ НАЗВОЮ

100 НАЙКРАЩИХ КНИГ, ЯКІ МАЄ ПРОЧИТАТИ КОЖЕН

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

У блондинів борода росте швидше, ніж у брюнетів

Подорожі

Карантин


Читайте також