Цікава та корисна інформація

В McDonald’s відкрили найменший у світі ресторан для… бджіл

Найменший ресторан McDonald's

Тут не подають бургерів і знаменитої картоплі фрі, а на McDrive ви навряд чи заїдете на власному авто. Та й у середину самого McDonald’s жодна людина не попаде, адже зроблений цей найменший у світі заклад спеціально для … бджіл. Саме так, для маленьких бджіл.

Свій найменший у світі заклад компанія McDonald’s відкрила на днях у Швеції спільно з комунікаційним агентством NORDDDB. Процес створення цього “ресторану” компанія виклала в мережі YouTube.

Найменший ресторан, який назвали “McHive”, функціонує як повноцінний вулик для бджіл.

Найменший ресторан McDonald's

Конструкція має власний внутрішній дворик на свіжому повітрі з гладкими дерев’яними панелями та двома вікнами, точну копію справжнього McDrive і навіть столики з фірмовими парасольками та знаменитий логотип McDonald’s. Фактично, зовні вулик виглядає як зменшена копія справжнього McDonald’s.

Найменший ресторан McDonald's

Бджоли на межі зникнення, або як McDonald’s доклався до порятунку комах

Ініціатива збудувати найменший у світі McDonald’s для бджіл виникла не просто так. Таким чином компанія спільно зі світовими організаціями охорони природи намагається привернути увагу до різкого зменшення популяції медоносних бджіл.

Найменший у світі McDonald’s – McHive був проданий на аукціоні у вівторок, 21 травня, спеціально до Всесвітнього дня Бджоли за $ 10,000.

Найменший ресторан McDonald's

Зміни клімату, використання пестицидів для сільськогосподарських культур, випари промислового виробництва в останні роки спровокували зниження популяції бджіл, які відіграють важливу роль не тільки в виробництві меду, а й запиленні, а отже, в рості рослин.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНЕ СПАЛЮВАННЯ ТРАВИ І ЯК БОРОТИСЯ ІЗ ЦИМ ЯВИЩЕМ?

Екологи не дарма б’ють на сполох, адже зникнення бджіл фактично означатиме і зникнення рослин та руйнацію екосистеми нашої планети.

Дослідження, опубліковане в журналі Science, основними факторами скорочення чисельності бджіл називає поєднання впливу паразитів, пестицидів і втрати місць проживання (розорювання степів і луків).

Вчені також підрахували, що інтенсивне сільське господарство веде до скорочення комах щороку на 2,5%.

Популярний актор Морган Фрімен перетворив своє ранчо на заповідник для бджіл

На проблему зменшення популяції бджіл звертає увагу світу і популярний голлівудський актор Морган Фрімен, відомий за ролями в таких фільмах як “Втеча з Шоушенка”, “Брюс Всемогутній”, “Ілюзія обману”, “Крихітка на мільйон доларів” та інші.

81-річний актор вирішив перетворити своє ранчо в Міссісіпі розміром 50 га на бджолиний заповідник. Актор вважає, що збереження диких бджіл є ключовим питанням у екології.

“Ми навіть не розуміємо, що бджоли є основою для всього, що росте на планеті”, – сказав він.

На своєму ранчо в Міссісіпі Фрімен розмістив 26 вуликів. Там він забезпечує тварин цукром і водою, допомагає висаджувати квітучі дерева і рослини – магнолію, лаванду, конюшину і т. і.

Морган Фрімен

Фрімен додав, що він ніколи не одягає захисний костюм чи капелюх, і бджоли жодного разу його не вжалили. Він тільки годує їх і не збирається збирати мед чи руйнувати вулики.

Згідно з дослідженнями, медоносні бджоли виконують 80% запилення. 70% основних продовольчих культур, які забезпечують близько 90% харчування планети, запилюють самі ці комахи. Широке використання пестицидів та зміни клімату є двома основними факторами, які їм шкодять.

⇒ ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

ТОП-10 НАЙРОЗУМНІШИХ ТВАРИН У СВІТІ

ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНЕ СПАЛЮВАННЯ ТРАВИ І ЯК БОРОТИСЯ ІЗ ЦИМ ЯВИЩЕМ?

ЯК МЕРТВЕ ДЕРЕВО СТАЛО БІБЛІОТЕКОЮ: ІСТОРІЯ ДИВОВИЖНОГО ПЕРЕТВОРЕННЯ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

50 тисяч клітин у вашому тілі відмирають і замінюються на нові в той час, як ви читаєте це речення

Подорожі

Карантин


Читайте також