Цікава та корисна інформація

Топ-10 дієвих народних способів боротьби з комарами

10 засобів проти комарів

Дзз-зз-зз-з… Вам теж допікає цей звук посеред ночі, коли ви намагаєтесь заснути? Комарі підстерігають вас усюди – на дачі, в лісі, на рибалці, в горах, на пляжах і навіть у власній квартирі!

Маленькі набридливі комашки не просто кусають, вони здатні зіпсувати весь відпочинок і зовнішній вигляд. Але вихід є! Deztop пропонує вам топ-10 перевірених і дієвих народних засобів проти комарів: озброюйтесь і насолоджуйтесь літніми вечорами у повній тиші!

10 перевірених і дієвих народних засобів проти комарів

По-перше, запитаєте ви, чим народні засоби кращі від справді перевірених в лабораторіях аптечних мазях та спреях від комарів? Відповідь проста: народні засоби не містять жодних шкідливих інгредієнтів, тож ви уникнете розвитку алергічних реакцій, почервонінь чи висипки від їх використання.

Крім того, такі методи боротьби з комарами набагато дешевші, ніж розрекламовані спреї та креми різних брендів. Більшість “інгредієнтів” народних засобів знайдеться у вас вдома чи в найближчому магазині – а витрати будуть мінімальними.

10 засобів проти комарів

Отже, як боротися з комарами за допомогою народних засобів? Що їх відлякує і як не дати їм себе покусати? Ось 10 перевірених і дієвих народних засобів, які допоможуть вам у нелегкій боротьбі з надокучливими комарами.

1. Ваніль

З ароматною ваніллю знайома кожна порядна господиня – без цієї пахучої приправи смачна випічка не обходиться. А тому і зайвий пакетик ванілі вдома точно знайдеться.

Доведено, що запах ванілі відлякує комарів. Тому для боротьби з ними можна приготувати крем або спрей із додаванням екстракту ванілі.

10 засобів проти комарів

✔ Ванільний спрей від комарів:

  • 1 літр холодної води
  • 1 пакетик ванілі або декілька капель ванільного екстракту

Для приготування ванільного спрею візьміть 1 літр холодної води і пакетик ванілі чи декілька капель ванільного екстракту, змішайте їх, помістіть рідину в пульверизатор і побризкайте на себе перед виходом на вулицю.

✔ Ванільний крем від комарів:

  • дитячий крем
  • 1 пакетик ванілі або декілька капель ванільного екстракту

Змішайте кілька горошин дитячого крему з пакетом ванілі чи з декількома каплями ванільного екстракту і змастіть сумішшю відкриті ділянки тіла. Даний рецепт хороший тим, що не викликає алергії і є безпечним навіть для маленьких дітей.

2. Сік цитрусових

10 засобів проти комарів

Сік лимона, лайма, апельсина або грейпфрута допомагає відлякувати комарів. Для того, аби забезпечити собі спокійний літній вечір на вулиці, вичавіть сік одного лимона чи іншого цитрусового, додайте трішки води і через пульверизатор побризкайте відкриті ділянки шкіри.

Замість соку можна також використовувати ефірні олії з запахом цитрусових. Зокрема, такі олійки можна налити в ароматичну лампу, щоб комарі не залітали в дім.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Топ 5 найунікальніших машин у світі та їх історії

Подорожі

Карантин


Читайте також