Цікава та корисна інформація

7 порад, які допоможуть легко прокидатися вранці

як легко прокидатися вранці

Ви любите прокидатися вранці і після першого ж дзвінка будильника піднімаєтеся на ноги і, весело наспівуючи пісеньку, йдете готувати сніданок? А ви точно із цієї планети? 🙂

Зазвичай ранки даються нам важко. Ну, не те, щоб зовсім важко, але вставати одразу ж, як тільки продзвенить будильник та ще й відчувати себе при цьому бадьоро та радісно – це під силу хіба що людям, які володіють якимись секретними надможливостями…

Чи все-таки це реально? Deztop знає як полюбити ранки і ділиться деякими трюками, які допоможуть легко прокидатися і при цьому бути готовим звернути всі гори!

1. Не відкладай будильник на “ще п’ять хвилин”, продовжуючи дрімати

Напевно, найбільш дратуючий звук, який тільки існує в світі, – це звук будильника. Здається, ви тільки щойно солодко заснули, аж бац! – і гучна нав’язлива мелодія вже пронизує цілу кімнату і вривається в вашу сонну свідомість. Тоді ви “на автопілоті” тягнетеся рукою до будильника і відкладаєте його ще на п’ять… ну добре, на десять хвилин.

Однак, якщо ви думаєте, що додаткові десять хвилин сну не завадять – ви помиляєтеся. Коли ми відкладаємо сигнал будильника після пробудження і знову починаємо дрімати, то наш організм впадає в чергову фазу сну і після повторного сигналу ми все-рівно хочемо спати далі.

як легко прокидатися вранці

Скільки б ми не відкладали будильник, продовжуючи дрімати, ми й далі будемо відчувати себе невиспаними. І так може тривати майже вічно, якби не страх залишитися без роботи чи пропустити важливу зустріч.

Лікарі радять прокидатися після першого ж сигналу будильника. Спочатку це, звісно, буде нелегко, однак коли ви звикнете, то вранці будете почуватися набагато краще, а головне – виспаними.

Налаштуйтеся ще звечора перед сном, що вранці прокинетеся за першим дзвінком будильника. Чітко змоделюйте в своїй уяві цю ідеальну картину: дзвонить будильник і ви з посмішкою прокидаєтеся і встаєте з ліжка.

2. Практика ранкової вдячності

Психологи рекомендують: аби ранок почався добре, а весь день вас супроводжував гарний настрій, його необхідно почати з позитиву та вдячності. Прокинувшись зранку, подумайте про щось приємне, про те, що приносить вам радість та задоволення. Подякуйте подумки. Неважливо, кому і за що – у кожного точно знайдеться щось і хтось, аби подякувати.

які допоможуть легко прокидатися вранці

Така практика ранкової вдячності в кінцевому результаті не тільки налаштує вас на гарний день, а й у глобальному плані поверне ваші думки в позитивне русло.

Починаючи кожен свій ранок із вдячності ви й самі не помітите, як станете більш радісною, доброю та чуйною людиною. І жодна депресія вам не буде страшна!

3. Розрухай тіло

Про користь ранкової зарядки нам говори ще в школі, але, погодьтеся, вранці таки важко змусити себе зробити бодай якісь фізичні вправи. Якщо ви не професійний спортсмен, вам необов’язково починати свій ранок із 5-ти кілометрової пробіжки і 100 віджимань від підлоги.

Достатньо буде просто розрухати своє тіло після сну: нагніться вперед-назад, вбоки, поприсідайте, розімніть шию, зробіть декілька махів руками – цього буде достатньо, аби остаточно пробудити організм і приготувати його до роботи.

як легко прокидатися вранці

Змусьте себе робити хоча б мінімальну зарядку кожного ранку – і ваше тіло буде вам вдячне, а хороший настрій і бадьорість точно гарантовані.

• ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФІТНЕС ВДОМА: ЯК ПОЧАТИ І НЕ ЗАКИНУТИ. 10 ПРАКТИЧНИХ ПОРАД

4. Ранкова зарядка для мозку

Зарядка вранці необхідна не тільки нашому тілу, а й мозку. Протягом сну він теж відпочивав і ранкове пробудження для нього не менший стрес ніж для вас, повірте. Саме тому мозок теж потрібно “пробудити”. Загружати його складними мисленнєвими процесами не обов’язково – достатньо буде просто щось написати.

Саме так. Напишіть щось – це буде вашою ранковою зарядкою мозку. Ви можете написати список покупок, перелік справ на день чи просто залишити записку “Сніданок в холодильнику, розігрій. Люблю”.

як легко прокидатися вранці

Психологи кажуть, що ранкове писання допомагає відчути себе щасливим і змотивованим до початку нового дня. Ну, а сама дія писання зможе остаточно відбити потребу повернутися у ліжко “ще на 5 хвилин”.

• ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 ВЕСЕЛИХ ФАКТІВ ПРО НАШ МОЗОК, ЯКІ НЕ РОЗПОВІДАЮТЬ У ШКОЛІ

5. Пий воду

В середньому людина спить близько 8 годин. Під час сну ми пітніємо, наші органи продовжують працювати і при цьому ми, звісно ж, не п’ємо води. Як наслідок, щоранку ми прокидаємося з дегідратацією – зневодненням організму.

Зневоднення може стати вагомою причиною того, чому після сну ми і далі почуваємося себе втомленими та невиспаними. І зарадити цьому може склянка води. Лікарі кажуть, що коли організм зволожений, йому легше прокинутися.

як легко прокидатися вранці

Отже, ранок має починатися не з кави. Тримайте склянку води біля ліжка і випийте її, як тільки ви прокинетеся.

6. Вийди на вулицю

Сонячне світло та потік свіжого повітря здатні робити чудеса. Якщо погода дозволяє, вийдіть вранці на вулицю перш ніж збиратися на роботу чи навчання. Подихайте свіжим повітрям, полюбуйтеся сходом сонця і прийміть початок нового дня. Поєднуйте цю звичку із практикою ранкової вдячності, випийте на лавочці біля дому ранкову каву чи займіться ранковою йогою в саду.

які допоможуть легко прокидатися вранці

А якщо вийти на вулицю не має ні часу, ні змоги, тоді дієвою буде порада впустити якомога більше денного світла в кімнату. Розсуньте жалюзі та штори, відкрийте вікно. Нехай ваш організм остаточно зрозуміє, що вже день і пора прокидатися.

7. Проведи декілька хвилин перед сном у цілковитій темряві

Головне правило бадьорого ранку – здоровий та міцний сон вночі. Скільки б чашок кави ми не випили і як би не налаштовували себе на позитив, ранок не стане добрим, якщо звечора вам було важко заснути, а цілу ніч ви погано спали.

які допоможуть легко прокидатися вранці

Саме тому лікарі рекомендують хоча б за 20-30 хвилин перед сном не користуватися смартфонами чи ноутбуками, вимкнути телелевізор та й взагалі усунути будь-яке світло та шум.

Деякі дослідження показують, що використання цифрових технологій перед сном може зробити засинання більш складним, а сон – неспокійним. Це пояснюється тим, що синє світло, яке випромінюють екрани наших гаджетів, може заважати виробленню гормону сну – мелатоніну.

Старайтеся щовечора проводити хоча б декілька хвилин у цілковитій темряві і тиші перш ніж заснути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

10 НЕЗВИЧАЙНИХ ФАКТІВ ПРО НАШЕ ТІЛО, ЯКІ, ЧОМУСЬ, НІХТО НАМ НЕ РОЗПОВІДАВ

10 ТИПОВИХ ПОМИЛОК, ЯКИХ МИ ПРИПУСКАЄМОСЯ В ДОГЛЯДІ ЗА ШКІРОЮ ОБЛИЧЧЯ

10 ПРОСТИХ ПРОДУКТІВ, ЯКІ ЗДАТНІ УПОВІЛЬНИТИ ПРОЦЕС СТАРІННЯ

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Їсти подано: топ 5 продуктів – наркотиків

Подорожі

Карантин


Читайте також