Цікава та корисна інформація

5 речей, які категорично не можна забороняти дітям

Сучасна психологія доволі суперечлива і унікальної формули “як виховувати дітей” не існує. На сотні форумів ви зустрічаєте безліч порад, які протиставляються одна одній і вводять в вас в оману.

Проте Deztop знайшов 5 найголовніших аспектів, заборона яких, точно не принесе нічого хорошого.

Витрачати власні заощадження як заманеться

Якщо ви батько чи мати маленького чада, то, скоріш за все, зустрічали таку проблему, що дитина хоче купити якусь абсолютно безглузду річ, бо така, наприклад, є у її друзів. Звичайно ви розумієте, що це марна трата грошей, але забороняти цього не можна!
З точки зору психології, така заборона є позбавленням дитини прав. Тобто, якщо ви дали своїй малечі гроші, то тепер це її власність, якою вона розпоряджається сама. З іншого боку це може стати гарним уроком, коли дитина усвідомить, що ця річ їй зовсім не потрібна.

Самостійно вибирати одяг

У цьому питанні вам слід повністю віддати право вибору дітям. Звичайно, дати пораду щодо тієї чи іншої спідниці вам ніхто не забороняє, але робити вибір самостійно просто безглуздо. В кращому випадку ваша дитина заховає це все куди подалі, і гроші будуть витрачені намарно.
Якщо ви дозволите їй самостійно вибрати те, що подобається, вона зрозуміє, що ви поважаєте її як особистість і буде частіше прислуховуватись до вашої думки.

Грати у комп’ютерні ігри

Дивно, чи не так?
У століття наукових технологій просто гріх ними не скористатись. Зараз існує безліч відеоігор на будь-який смак, і ви зможете підібрати те, чим захоплюється ваша дитина, і що зможе стимулювати її до навчання. Також психологи стверджують, що такі ігри значно корисніші для розумового розвитку, ніж мультфільми, тому, дорогі батьки, візьміть це до уваги.

Шкідливу їжу

Чіпси, кола, бургери, шоколадки – улюблена їжа наших малюків. І хочемо ми того, чи ні, повністю обмежити її споживання в нас не вийде. Тому фахівці радять іноді балувати діток смаколиками вдома, щоб вони при першій зручній ситуації нишком не накидались на неї.

Бруднити одяг

Здається, “діти” і “бруд” давно вже стали словами синонімами. Малюки активні, енергійні і під час прогулянок їм геть байдуже на ціну нової кофтинки, адже емоції які можна отримати, спускаючись з гірки, для них значно важливіші. То чи варто, дорогі батьки, знецінювати спогади ваших дітей?

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Я ніколи не віддам життя за свої переконання, тому що я можу помилятися»

Бертран Рассел

Чи знали Ви, що...

Практично кожна людина за своє життя “намотує” пряму, яка дорівнює 5-ти земним екваторам.

Подорожі

Карантин


Читайте також