Цікава та корисна інформація

П’ять шокуючих фактів про кокос

Всі ми знаємо, що кокос — це смачно, кокосова вода це корисно, а кокосове масло це універсально і незамінне в косметології. Можна перераховувати сотню корисних якостей кокоса, але хіба не цікавіше дізнатися про нього щось нове? Наприклад, що японці зробили з кокоса вбивчу зброю, а британці не їдять кокосові батончики. Це і багато інших фактів про кокос читайте нижче.

Кокосова вода рятувала від спраги

Під час Другої світової війни кокосова вода використовувалася для лікування зневоднення, оскільки інших доступних медикаментів на той момент не було. Цей простий засіб врятував безліч людських життів.

Кокосовий костюм – це модно!

З кокоса шили одяг! Люди фактично використовували кокосові волокна протягом століть, щоб створити надійний міцний одяг, а часом навіть броню. Особливо цей метод був популярний серед жителів острова Кірибаті. У сучасному світі ця тенденція трохи застаріла, тому що з’явилося багато інших альтернативних тканин. Проте, деякі дорогі бренди одягу використовують цей матеріал для створення особливих колекцій.

Небезпечний кокос

Кокос вбиває на смерть. Ще одна ложка дьогтю в бочці меду. На жаль це правда. Падаючі кокоси призводять до смерті, хоча випадків відомо не так вже й багато. Було зафіксовано 2,5% травм в провінційній лікарні Папуа-Нової Гвінеї, які були спричинені саме падінням кокосових горіхів.

А кокосові гранати були зброєю, що використовувалися у Другій світовій війні японцями. Кмітливі солдати поміщали в кокос гранати і потім запускали їх у ворога. Погодьтеся, досить підступний метод війни.

А вам до вподоби кокосові батончики?

Англійці не їдять кокосові батончики. В опитуванні, проведеному у Великобританії, шоколадно-кокосовий батончик Bounty, який багатьом не сподобався, все ж був визнаним одним з трьох найбільш популярних шоколадних виробів. Попри його популярність англійці не визнають ці ласощі.

Кокосове спа…

Кокосове масло є найпопулярнішим у сфері косметології. Воно використовується при виготовленні кремів і масок. Це настільки натуральний і нешкідливий продукт, що дуже рідко у кого викликає алергічну реакцію. Можна сказати, що це найбезпечніша сировина в б’юті сфері. Для того, щоб уникнути фальсифікатів і розчарувань, пам’ятайте, що головними експортерами цього засобу за доглядом є Філіппіни та Індонезія.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Топ 5 нових ідей куди здати старі речі

Подорожі

Карантин


Читайте також