Цікава та корисна інформація

Вони завжди поруч: топ 5 найбільш небезпечних тварин

Найнебезпечніші тварини на планеті – хто вони і чому саме їх варто остерігатися? Якої шкоди ці «хижаки» здатні завдати людині? Сьогодні ми представимо топ 5 найпідступніших істот на планеті, які можуть навмисно або в силу своєї природи бути небезпечними …

Комар звичайний

У перекладі з іспанської «маленька муха», комарі – це одні з найнебезпечніших істот, так як вони є переносниками різних захворювань. Малярія, жовта лихоманка, чикунгунья, вірус Західного Нілу, лихоманка денге, філяріатоз, вірус Зика – не весь список хвороб, якими можуть нагородити заражені комахи. Особливо важливо остерігатися комарів у літній період, так як їх активність збільшується в рази. Жителі і туристи жарких країн також повинні бути особливо обережними, адже жаркий тропічний клімат створює ідеальні умови для розмноження комарів.

Хомосапіенс

Як не дивно, але люди потрапили в цей список в силу того, що їх класифікують як приматів. Доведено, що люди – найрозумніший вид тварин на Землі. До того ж, часом ці тварини створюють чимало проблем – насильство і вбивства, війни, техногенні катастрофи, зміна клімату та багато іншого … Можливо, люди повинні зайняти перше місце в цьому рейтингу.

П’явка медична

На вигляд не найнебезпечніша тварина, але це поки вона знаходиться на великій від вас відстані. Місце їх проживання – прісні водойми – озера, річки, струмки і ставки, де п’явки і чекають своїх жертв. Вони так само як і комарі є переносниками хвороб і вірусів, крім того, можуть провокувати сильну кровотечу. У світі близько 500 різновидів п’явок, 62 з яких живуть на наших просторах.

Гієна плямиста

Існує всього чотири види гієн, їх не так багато на нашій планеті, в наших краях вони не поширені. Проте, чому гієни потрапили в список найнебезпечніших тварин на планеті? У той час як інші тварини мають якесь вроджене відчуття, що не дозволяє їм нападати на дитинчат, гієни здатні зашкодити. Вони нападають на потомство більш дрібних тваринок, особливо небезпечні для маленьких дітей, яких вони також не щадять …

Мухи

Небезпека цієї звичної для нас тварини незначна. Шкода мухи полягає в тому, що вона не проти розділити з нами хліб насущний. У прямому сенсі цього слова. Вони настільки ненажерливі, що їдять практично все, одночасно відкладаючи в нашу їжу свої яйця. Погодьтеся, це неприємно і не гігієнічно.

Можна поділитись з друзями:

Цитата дня

«Володіння саме по собі вже втрата. Ніколи нічого не можна утримати, ніколи!»

Еріх Марія Ремарк

Чи знали Ви, що...

Натуральні солодощі — топ 5 замінників шоколаду

Подорожі

Карантин


Читайте також